Vélemény

2017.04.05. 17:04

Hatalomátvétel

Floridában a helyzet fokozódik. A helyi lakosság és a szintén helyi aligátorcsaládok egyre többször kerülnek összetűzésbe, amelynek roppant egyszerű oka van: ellentétesen értelmezik a területhasználati jogokat.

Szabó Szabolcs

A floridai ingatlanfejlesztők szép ütemben gyarapítják a rendezett golfpályákat, ezáltal megsértve az egyre szaporább aligátorok territóriumát. A világhálón hol vicces, hol rémületbe hajló videók tájékoztatják mindezen harcról az ilyen fajta hírek iránt fogékony földlakókat. Ember tervez, az aligátor pedig viszontcselekszik. Derűs nyugalommal foglalja el a nagyobbacska dísztavakat, fürdőzik egyet a családi medencében, vagy épp tesz egy könnyed sétát a békésnek mutatkozó floridai kisvárosok utcáin. Az aligátorbűnözés egyre több munkát ad a kétéltű életmódot folytató krokodilfélék megzabolására hivatott központi szerveknek és magánvállalkozásoknak.

Florida messze van, ám gond mifelénk is akad bőséggel. Már a mókusok is kezdenek elszemtelenedni. Sőt, tegnapi hír, hogy ismét farkas kószál a Sopron környéki erdőkben. A vadak készülnek valamire!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!