örök emlék

2018.06.15. 10:25

Nyolc magyar gyerek is pályára kísérheti a vb ászait

Magyar gyerekek is szerephez jutnak a labdarúgó-világbajnokságon, az Argentína-Izland mérkőzésen.

A szombati találkozón nyolc magyar – két budapesti, valamint egy-egy budaörsi, tóalmási, tatai, kecskédi, nyíregyházi és sződligeti – fiatal kísér játékost a pályára a moszkvai Szpartak Stadionban.

A FIFA Világbajnokság-McDonald's Játékoskísérő program keretében termékvásárláshoz kötött online nyereményjátékkal lehetett az utazók közé kerülni. A március 19. és április 9. közötti időszakban rendezett játékra 6-10 éves gyerekek szülei, törvényes képviselői regisztrálhattak. A sorsolás – több mint 1500 jelentkező közül – április 11-én volt.

A szerencsés kiválasztottakkal egy-egy kísérő is elutazott Oroszországba.

A szombati feladat és a meccsnézés után vasárnap a gyerekek maguk is focizni fognak, mert a program szokásos részeként ilyenkor szerveznek nekik mérkőzést, vb-mezt is kapnak.

Világbajnokságon ezt megelőzően 2006-ban, a német-olasz elődöntőn jutottak szerephez magyar játékoskísérők, Európa-bajnokságon pedig a 2008-as svájci, osztrák közös rendezésű tornán. Legutóbb a bécsi német-spanyol döntőben működött közre magyar gyerek, aki Iker Casillas kezét fogva vonult ki a pályára.

A cég tájékoztatása szerint

a játékoskísérő program 2002-ben azzal a céllal indult el, hogy McDonald's a szponzori részvételét felhasználva segítsen a focirajongó gyermekeknek álmuk megvalósításában,

másrészt olyanoknak biztosítsa a részvételt a világ legkedveltebb sportjának legfőbb eseményein, akik másképp valószínűleg nem jutnának el oda.

A nemzetközi program keretében idén 50 országból 1408 gyerek lehet jelen vb-mérkőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!