15°
20°

Rendezvények a kohóátépítés örömére

Dunaújváros - Látványos össznépi szabadtéri rendezvénnyel és magas rangú vendégek részvételével megtartott ünnepélyes avatással is köszöntötte az ISD Dunaferr a kettes számú nagyolvasztó sikeres átépítését. Mellékletünkben az emlékezetes eseményekre tekintünk vissza.

Július 25-én kormányzati, önkormányzati tisztségviselők, a Vnyesekonombank vezetője és munkatársai, az átépítésben részt vevő cégek képviselői, meghívott vendégek és a Dunaferr menedzsmentjének tagjai gyülekeztek, hogy részesei legyenek a kettes kohó hivatalos átadásának. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

A nemzetiszínű szalag átvágásával avatták fel a kettes számú nagyolvasztót

Házigazdai minőségében elsőként Evgeny Tankhilevich cégvezető köszöntötte a megjelenteket. Bizakodásának adott hangot, hiszen a nehézségek ellenére ismét fontos események történnek a vállalatcsoport életében. Az egyes kohó 2014-es átépítése után a kettes nagyolvasztó felújítása is sikeresen megtörtént, ez az örömteli tény pedig hosszú időre meghatározza a cég életét. A pénzügyi helyzet nehéz, ám az uniós szankciók ellenére, a segítségnek és a dunaferres kollektíva áldozatvállalásának köszönhetően a fejlődés jellemző a vállalatcsoportra. A folytatásban a meleghengermű fejlesztése a következő feladat, ami lehetővé teszi az eddigieknél is rugalmasabb vevőkiszolgálást, kis szériás megrendelések teljesítését.

A magyar ipari termelés egyik legmeghatározóbb vállalata a Dunaferr, amely meghatározó szerepet vállal a kormány iparosítási programjának megvalósulásában, amelynek révén az elmúlt hat év alatt a magyar ipari termelés 24,3 százalékkal növekedett és idén májusban 9,7 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban – fogalmazott beszédében Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, csak az tud erős és versenyképes maradni ma Európában, akinek erős ipara van. Éppen ezért 2010-ben a kormány úgy döntött, hogy az ország újraiparosításával erős alapot ad a magyar gazdaság versenyképességének.

Annak érdekében, hogy a dunaújvárosi kohászati kombinát újra régi fényében csillogjon, olyan beruházásokat kell végrehajtani, amelyek lehetővé teszik, hogy a vállalatcsoport meg tudjon felelni a legmodernebb kor kihívásainak – jegyezte meg Szijjártó Péter. Hangsúlyozta: a Dunaferr a magyar gazdaság gerincoszlopának számító autóiparban is fontos szerepet játszik és egyre fontosabb beszállítóvá válik. A magyar gazdaság szerepét alapvetően meghatározó autóipar egyre nagyobb mértékben számít a Dunaferrben előállított termékekre és alapanyagokra. A most felújított kettes számú kohó élettartama 12 év, ami lehetőséget biztosít arra, hogy az autóipar kiszolgálása hosszú távon megtörténhessen. Emellett a paksi atomerőmű bővítése kapcsán is számítanak a Dunaferr munkájára. Az atomerőmű két új blokkjának felépítéséhez félmillió tonna hengerelt acélra lesz szükség, melyet a dunaújvárosi vállalat állíthat majd elő – mondta a miniszter.

Szikraesőben dolgozó olvasztárok

A sajtótájékoztatót követően a Nagyolvasztóműben folytatódott a program, ahol a nemzetiszínű szalag átvágása után Miklós István kohómester a hagyományokhoz hűen egy palack pezsgőt tört el a kohó páncélzatán, majd következhetett az ünnepélyes csapolás. A megjelent vendégek élénk figyelemmel kísérték a nyitás folyamatát, a kivágódó szikraesőt és a nyersvas feltűnését taps köszöntötte. Az ISD Dunaferr Zrt. kettes számú kohója hivatalosan is üzembe állt.


Legolvasottabb

1
Baleset történt a 6-os úton Rácalmás felé!
2
Jelentkezzen, ha látta a balesetet!
3
Baleset történt a Vasmű úton!
4
Lángra kapott egy hétvégi ház Dunaújvárosban!
5
Épülnek az okos zebrák Dunaújvárosban!
felmérés
Több gyümölcsöt, kevesebb zöldséget ettünk 2016-ban
tragédia / 1 órája
Megégett egy ember Komárom-Esztergom megyében
Egy ház tetőszerkezete égett le Császáron szombat este.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *VARGA MÁRIA* *(a 2. körzet volt körzeti nővére)* 69 éves korában elhunyt. Szűk körben búcsúzunk tőle.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *VIDA JÁNOSNÉ* 77 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2017. október 26-án 15 órakor lesz a katolikus templom altemplomában. A gyászoló család
Labdarúgó NB I / 2 órája
A hosszabbításban lőtt góllal nyert a Diósgyőr
3 órája
„Mi azt üzenjük nekik, ne jöjjenek”
Gallai Péter
titkosítás feloldása / 4 órája
Trump engedélyezni fogja a Kennedy-gyilkosság iratainak közzétételét
Szoborpark / 4 órája
Kvíz: Ön tudja a dunaújvárosi szobrok neveit?
Nagy Annabella
Kerékpár / 5 órája
Dina Márton és Vas Kata Blanka sikere a városligeti cyclocross-nyitányon
illegális bevándorlás / 5 órája
Fidesz: az LMP teljes mellszélességgel támogatja a Soros-tervet