Vasmű

2014.09.24. 15:20

Kommunikációs és jogi tréning szakszervezeti aktivistáknak

Dunaújváros - Szakszervezeti felkészülés a tagszervezésre és az érdekvédelemre: tanfolyam volt a vasműben.

Pekarek János

Szakszervezeti továbbképzést rendeztek kedden délelőtt a Dunaferr-ben. Az egésznapos képzés célja a tagtoborzási módszerek fejlesztése, a szervezők felkészültségének javítása, jogi tájékozottságának növelése volt.

Mucsi Zoltántól, a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség elnökétől megtudtuk, hogy a képzést a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége indította országszerte. Minden régióban általában a megyeszékhelyre hívták össze az aktivistákat: a Dunaferr-ben külön, önállóan rendezték meg az egésznapos tanfolyamot, huszonkét aktivista részvételével.

A képzés egyik témakörét a tagszervezés módszerei, kommunikációs technikái, és stratégiái adták. Ebben Nagy Zalán szakértő volt a szakszervezeti funkcionáriusok segítségére, többek között helyzetgyakorlatokkal is. Ezek során majdnem élesben gyakorolhatták a kapcsolatteremtést, a párbeszédtechnikákat az aktivisták. Akik között a legnagyobb sikert az a helyzetgyakorlat aratta, amikor négy csoportba osztva arról kellett meggyőzniük egymást, konkrét érvekkel, hogy valaki miért legyen illetve miért ne legyen szakszervezeti tag...

Mivel a nyáron megváltozott a Munka törvénykönyve, s ezzel a szakszervezeti munka jogi környezete, Tarsoly Imréné, a Vasas Szakszervezet központjának munkatársa az új törvényekből a munkaügyi kapcsolatok című fejezetet részletezte a hallgatóknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!