Vasmű

2016.08.04. 14:15

Ismét termel a kettes kohó

Mellékletünkben folyamatosan hírt adtunk a kettes kohó átépítésének eseményeiről. Cseh Ferenctől, a Nagyolvasztómű gyárvezetőjétől ezúttal az átadást megelőző folyamatok összefoglalását kértük

DH-információ

Június 28-án a Termostav-Mráz részéről befejeződött a medence és fenék teljes tűzálló bélésének kialakítása, elkészültek az akna és torok falazati munkái és befejeződtek az általuk végzett gépészeti tevékenységek. A munkaterületet még ezen a napon visszavette a Dunaferr. Ezt követően megkezdődött a torokzáró szerkezet felszerelése, ezután a kohó felfűtése, szárítása majd visszahűtése. Ezeket a munkafolyamatokat már a Nagyolvasztómű munkavállalói végezték. A visszahűtést követően megkezdődött a faberakás, ami a kohó begyújtásához szükséges, majd a technológiai utasításban foglaltaknak megfelelő indulási eleggyel feltöltöttük a kohót. Mindezzel július 8-án, a hajnali órákban végeztünk. Ezzel párhuzamosan folytatódtak az öntőcsarnoki munkálatok, a csatornarendszerek tűzálló béléssel való ellátása, építése zajlott. Természetesen a kohó indulási feltételeihez tartozóan elvégezték a méréstechnikai eszközök beépítését, és a villamos és elektronikai szakipari munkákat is a Nagyolvasztómű és az IT Igazgatóság szakemberei. Július 8-án reggel 8 óra 50 perckor ráfújtunk a kohóra, azaz elindítottuk a berendezést. A felfuttatási szakasz a terveknek megfelelően zajlott.

Az elkészült aknafalazat

Köszönet minden, a felújításban résztvevő dunaferres és külsős munkavállalónak, akik tevékenységükkel hozzájárultak, hogy a kétkohós üzemmenet az elkövetkező években biztosítható legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!