Vasmű

2014.03.25. 20:05

Vasmű: nem terveznek újabb elbocsátásokat!

Dunaújváros - Fontos kérdésekre kaptak választ az érdekvédők a vasműben kedden a cégvezetéstől. Jó hírek.

Pekarek János

Az érdekvédők összehívták az Érdekegyeztető Tanácsot kedden délre az ISD Dunaferr Zrt-ben, hogy egyértelmű és hiteles választ kapjanak azokra a híresztelésekre, amelyek egyre több embert foglalkoztattak a cégnél.

Jelesül arra, hogy a kormány képviselőivel kötött megállapodás ellenére zajlik-e újabb csoportos létszámleépítés előkészítése, az eddigi mintegy négyszáz embert érintő elbocsátások után?

A válasz egyértelmű nem volt.

Az érdekegyeztető fórumon rákérdeztek az I. számú nagyolvasztó átépítésére is, mivel ez is negatív előjellel szerepelt a híresztelések között. A cégvezetés megerősítette, hogy augusztusban átadják a kohót.

 

 

Állásbörzét rendeznek

A csütörtöki eseménynek a főiskola A-épülete ad otthont (Táncsics M. u. 1/a.), délelőtt 9 órától 13 óráig várják az érdeklődőket. Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft., a Dunaferr Foglalkoztatásért Acélalapítvány, a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja és járási kirendeltsége közös szervezésében az Újrakezdés Dunaferr Létszámleépítési Programon tanácsadások, szakmai fórumok várják az érdeklődőket, akik munkáltatókkal is találkozhatnak. A hasznos céginformációk, állásajánlatok megismerésén kívül lehetőség lesz bekerülni az önéletrajzi adatbázisokba is. Emellett karrier és pályaorientációs, valamint álláskeresési tanácsadással is segítik a megjelenteket, akiknek az önéletrajz és motivációs levél készítéséhez is segítséget adnak.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!