Egy kis pihenő a munka közben

2018.02.23. 06:00

Évzárás-évnyitás fehér asztal mellett

Az Acélmű 2017-es évet lezáró és a 2018-as évet megnyitó összejövetelét a Lemezalakító szabadidőparkjában rendezték meg január 19-én, jó hangulatban, mintegy hetvenöt fő részvételével.

Lontai Attila, a Meleghengermű gyárvezetője

Az önkiszolgáló rendszerű vacsorát zenés-táncos mulatság követte. A rendezvényen Gyerák Tamás, az Acélmű gyárvezetője értékelte a 2017-es évet. Elmondta, hogy tavaly az utolsó tíz év legnagyobb volumenű acéltermelését hajtotta végre a kollektíva: 1 602 366 tonna acélt termeltek. A gyárvezető a teljes kollektívának köszönetet mondott az elmúlt év teljesítményéért. Továbbá kiemelte, hogy az idei évre ismét maximális termelést terveznek. Ez nagy kihívás, ugyanakkor öröm is egyúttal, hiszen azt jelzi: van jövője a nyersvas- és acélgyártásnak. Az idei év során több nagyberuházás is várható az Acélműben: a kettes konverter teljes testcseréje, az I-es FAM acélszerkezet-cseréje, javítása, valamint ugyanezen berendezésen a kristályosítók, a vízelvezető és a szintszabályzó rendszer korszerűsítése.

Lontai Attila, a Meleghengermű gyárvezetője

A Meleghengermű évzáróját zenés-táncos baráti összejövetel keretében tartották meg január 26-án a Campus étteremben, mintegy hetven fő részvételével. Lontai Attila gyárvezető beszélt azokról a 2016. évi beruházásokról, amelyeknek a haszna már megmutatkozott, és amelyek 2017-re húzódtak át, valamint szólt arról is, hogy milyen beruházások várhatóak 2018-ban. Kiemelte, hogy 2017-ben minden idők negyedik legnagyobb mennyiségét termelte a Meleghengermű, és az idei évben megvalósulhat minden idők legnagyobb volumenű termelése a Meleghengerműben.

Gyerák Tamás, az Acélmű gyár- vezetője Fotó: ISD DUNAFERR

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!