Választás 2016

2016.05.31. 19:06

Komoly veszélyt jelent

Dunaújváros - Komoly veszélyt jelent az ISD Dunaferr, illetve Dunaújváros jövőjére Kína piacgazdasági státuszának megadása, miután Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette, a kormány támogatja ezt a lépést.

Gallai Péter

Ebben az esetben pedig korlátozások és vámok nélkül áramolhat be az olcsó kínai acél az Európai Unióba, így Magyarországra. Mindez a Demokratikus Koalíció keddi, városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján hangzott el. Gréczy Zsolt, a DK szóvivője hangsúlyozta, ha az olcsó kínai acél megérkezik, akkor el fogja venni a Dunaferr piacát, ami rendkívüli veszélyt jelent.

Gréczy Zsolt (balra), a DK szóvivője és Besztercei Zsolt önkormányzati képviselő tartotta a sajtótájékoztatót kedden. Fotó: Zsedrovits Enikő

- A DK sajnálattal állapítja meg, hogy az ügyben összeállt a Fidesz és az MSZP nagykoalíciója, mert korábban az egyik szocialista uniós képviselő szintén tartózkodott a szavazásnál akkor, amikor Kína szabadpiaci státuszáról kellett voksolni. Úgy tűnik vannak olyan érdekek, amelyek Kína gazdaságát fontosabbnak tartják, mint a dunaújvárosiak életét és jövőjét - tette hozzá. Besztercei Zsolt, a DK önkormányzati képviselője hozzátette: - A kormány ezzel a döntéssel veszélybe sodorná a gyárat és hatezer dunaújvárosi munkahelyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!