Választás 2016

2016.06.01. 18:30

Gyurcsány-látogatás

Dunaújváros - Éles kormánykritikát fogalmazott meg a kormánnyal szemben az MMK udvarán Gyurcsány Ferenc.

Pekarek János

Annyi volt az érdeklődő a Demokratikus Koalíció (DK) szerda esti fórumán a Munkásművelődési Központban, hogy a legnagyobb terem sem volt elég: az udvaron tartották meg az összejövetelt. Gyurcsány Ferencet várta a mintegy három-négyszáz tagú közönség.

A DK elnöke azzal kezdte fórumát, hogy a vasárnap esedékes időközi képviselő-választás Dunaújváros 4. számú választókörzetében jelentőségében túlmutat önmagán. Itt nem egy vidéki város egyik képviselői helyének betöltéséről van szó, hanem egy másfél éves sorozatról. Arról, hogy a Fidesz elveszítette az időközi választásokat Veszprémben, Tapolcán, Salgótarjánban, és hogy elveszíti-e most Dunaújvárosban is?

Gyurcsány Ferenc szerint elégedetlenek az emberek.

Gyurcsány Ferenc az MMK udvarán beszélt szerda esti fórumán. Fotó: Ady Géza

Felhívta a figyelmet arra, hogy a miniszterelnök keddi, dunaújvárosi látogatásán egyetlen szó sem hangzott el a vasműről. Amelyben egykor tizenkétezer ember dolgozott, ma mintegy hatezer, s van még nyolc-tízezer ember, akik a vasműnek beszállító cégek munkásai. Gyurcsány Ferenc megjegyezte: nem érti, mit művel a kormány! Hiszen a kormányfő azt mondta, hajlandó támogatni, hogy Kína megkapja a piacgazdasági státuszt az Európai Uniótól. Ez pedig súlyos acélipari válságot jelentene földrészünkön, ahol emiatt négyszázezer acélipari munkahely kerülne veszélybe. Ráadásul a Jobbik és az MSZP is hajlandó lenne támogatni az unióban Kína piacgazdasági státuszát.

Úgy folytatta: ezer jel mutat arra, hogy „rejtett, fedett együttműködés" van a Fidesz és az MSZP között, Dunaújvárosban is. Lehet kompromisszumot kötni, de nem lehet mindent feladni, hangoztatta Gyurcsány Ferenc szerdán este az MMK-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!