fórum

2018.03.21. 21:20

Sorskérdésekről fogunk dönteni

Az ország­gyűlési választás tétjéről, a migráció veszélyeiről és a Fidesz-kormány által célul kitűzött legfontosabb feladatokról tájékoztatta a dunaújvárosiakat Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerda délután a városházán tartott fórumon.

Körmendi Erzsébet

Fotó Hankusz Kálmán/DH

Dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő a Fidesz–KDNP jelöltjeként is köszöntötte a résztvevőket a fórumsorozat dunaújvárosi állomásán, amelynek célja a közös gondolkodás, mégpedig a „Nekünk Magyarország az első!” gondolat mentén.

Balog Zoltán miniszter – mint mondta – legutóbb akkor járt nálunk, amikor elhozta az önkormányzati adósság konszolidációjáról szóló kormányzati döntés hírét. Ezúttal az április nyolcadikai ország­gyűlési képviselő-választás tétjére hívta fel a figyelmet. Hangsúlyozta: kimondtunk olyan igeneket, nemeket, amelyeket nálunk nagyobb ország sem mert kimondani. A választás tétje, hogy stabil marad a határvédelem, vagy kiszolgáltatjuk magunkat világméretű vándorlásnak – 2020-ig 60 millió migráns indul útnak a NATO adatai szerint. El kell dönteni, bevándorlóország legyünk-e, vagy nemzeti ország maradunk.

Fotó Hankusz Kálmán/DH

A nyomásgyakorlás kézzelfogható: az ENSZ még az idén alapjoggá tenné a migrációt, Brüsszel 10 ezer bevándorló betelepítésére készül, a határzárat le akarják bontani, sorolta a miniszter. Következményként az önfeladás európai példáit hozta fel: Franciaországban a bevándorlók sértőnek találták II. János Pál pápa szobrán a keresztet, kérték annak eltávolítását, Németországban egyre többen követelik az állami iszlám­oktatás bevezetését. Ezzel állította szembe Balog Zoltán ezeréves keresztény államiságunkat. Hangsúlyozta: „segíteni szükséges, hiszen nem a migránsokat gyűlöljük, hanem a migrációt utasítjuk el, éppen ezért a segítséget odavisszük, és nem a bajt hozzuk ide”.

Dr. Galamos Dénes üdvözölte városunkban Balog Zoltánt

A migrációs kérdések után az elmúlt nyolc évben elvégzett munkáról beszélt, az IMF-hitel visszafizetéséről, a csökkenő államadósságról, a multik különadójáról, az energiafüggetlenségről, kiemelve: „stabil országot építettünk, és folytatni szeretnénk ezt a munkát”. A vesztenivalókról szóva a négyszázalékos gazdasági növekedést, a 738 ezer új munkahelyet, az új családtámogatási és otthonteremtési rendszert említette. Jó érzéssel nyugtázta az úgynevezett megélhetési bűncselekmények számának a felére csökkenését, és mint mondta, bízik benne, Dunújvárosban is érezhető az országosan tapasztalható jobb közbiztonsági helyezet.

Beszélt a Soros-hálózat céljáról, szövetségeseiről, kerítésbontókként mutatta be az ellenzéki politikusokat, majd Orbán Viktort idézve nyomatékosította: „Egyszer lehet elrontani, ez a mi döntésünk lesz, a saját sorsunkról fogunk dönteni.”

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere tájékoztatta a fórumon résztvevőket

Dr. Galambos Dénes zárszavában felidézte egyebek mellett az önkormányzati adósság két ütemben végrehajtott konszolidációját, amelynek köszönhetően a fejlesztésekre tudnak koncentrálni a városvezetők. A kormányzati döntés jóvoltából, a Modern Városok Progam keretében pedig 34 milliád forint érkezik Dunaújvárosba – tehát van mit veszíteni, folytatni kell a munkát, modta dr. Galambos Dénes.

Zsúfolásig megtelt a városháza rendezvényterme, figyelmesen hallgatták a minisztert Fotók: HK/DH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!