Választás 2018

2018.04.15. 08:01

Végleges az egyéni mandátum Dunaújvárosban

A külképviseleti szavazatokat Dunaújvárosban a 21-es számú szavazókörben (Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola, Dunaújváros, Kossuth Lajos utca 10/a) fogadták.

Balla Tibor

Ezeket és az átjelentkezettek szavazatait a 21-es szavazókör szavazatszámláló bizottsága számlálta 2018. április 14-én, szombaton 13 órától késő estig a Városháza 7. emeleti irodájában a választási bizottság felügyelete alatt. A nemzeti Választási Irodából ma reggel szállították a Városházára, ahol az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Iroda tagjai átszámolták, hogy megvan-e számszakilag minden boríték, és hogy nem keveredett-e bele más választókerületi szavazat, csak a Fejér megye 04-es választókörzetéhez tartozó. Ezeket a törvény előírásainak megfelelően összekeverte a bizottság az eddig fel nem bontott, a 21-es választókörzetből behozott urnák és a mozgóurnák tartalmával. A délután folyamán a borítékokat felbontották és szavazólapfajtánként osztályozták.

Az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Iroda nevében dr. Sürü Renáta elmondta, 100 százalékos feldolgozottság mellett Pintér Tamás (Jobbik Magyarországért Mozgalom) 20 405 szavazatot szerzett, míg dr. Galambos Dénes (Fidesz-KDNP) 18 541 voksot kapott.

A listán a parlamentbe kerülők névsora még nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!