WEISSENSEE

2018.02.25. 11:00

Barbecue-verseny a jég hátán

A magyar csapatot csak az amerikai és a belga együttes tudta legyőzni

duol.hu

bfds

Európa legnagyobb természetes jégfelületű tavát az egyre népszerűbb BBQ hússütés hódolói szállták meg a hétvégén. Február 16-18. között a Kansas City Barbeque Society (KCBS) védnökségével rendezett Meat, Smoke & Beer Festival – BBQ on Ice elnevezésű verseny csalogatta a zamatosra sült húsok ínyenceit az osztrák Weissensee tó jegére. A közel 100 méter mély, 60 cm-es jégpáncéllal borított tavon mérték össze sütőtudományukat az Európából és USA-ból érkezett csapatok.

Ilyen környezetben mindenkinek jól megy a főzés Fotó: KGB/Ritter Joe

Az egyetlen magyar induló a székesfehérvári KGB BBQ csapata volt. A csapatkapitány, Turanitz Gergely a helyszínről adott nyilatkozata szerint jól érezték magukat a versenyen, főleg, mert teljesítményüket a versenybírák is elismerték, harmadikak lettek. A helyszínre kiránduló gasztroturisták és a tó nevét idegenforgalmi megfontolásból felvevő alig több mint 700 lakosú település lakói is érdeklődéssel szemlélték a „végeredményt”. Majd jó étvággyal kóstolgatták a smokerekben finoman izzó parázson 26 óráig sütött és füstölt barbecue sülteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!