Utazó

2013.12.10. 08:15

Trento a legélhetőbb

Róma – Az észak-olasz Trentino-Alto Adige régió székhelye, Trento kapta meg idén a legélhetőbb olasz város címét. A legutolsó Nápoly lett.

Munkatársainktól

Az évente megismételt felmérés az itáliai városok mindennapi életének minőségét méri fel. Többek között figyelembe veszik a környezetvédelmet, közbiztonságot, az adott városban élők iskolai végzettségét, a lakosoknak kínált szabadidős lehetőségeket, valamint azt is, hány étterem és játszótér van. Az IlSole24Ore gazdasági napilapban megjelent eredmények szerint a városok versenyét a 115 ezer lakosú Trento nyerte.

Az első tíz helyen többnyire északolasz városok sorakoznak: Trento mögött Bolzano, Bologna, Belluno, Siena, Ravenna, Firenze, Macerata, Aosta és Milánó.A tavaly a második helyen álló Siena az ötödikre esett vissza. A Közép-Olaszország legélhetőbb városává vált Macerata, Marche tartományban, viszont tavaly még huszonkilencedik volt.

Az utolsók között kizárólag déli városok szerepelnek: a szicíliai Caltanisetta és Catania, a calabriai Vibo Valentia, a campaniai Caserta, a pugliai Taranto, Reggio Calabria, a szicíliai Palermo és végül Nápoly. A közbiztonság szerint még Nápolynál is rosszabbul teljesített Torino.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!