Utazó

2017.01.31. 13:46

Sydney: látnivalók nappal és éjjel (x)

Sydney nem csak Ausztrália jelképévé vált, de olyan kulturális, kereskedelmi, művészeti központ is egyben, ahol mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő kikapcsolódási formát.

A kiváló klíma, a sok napsütés, a páratlan szépségű tájak és persze a rengeteg izgalmas program apropóján sokan az egyik legélhetőbb városként is számon tartják. A statravel.hu csapata azt szokta javasolni, hogy ha elfoglaltságaink engedik, akkor érdemes akár több hetet is Sydney városában eltölteni, hiszen látnivaló akad bőven.

Az Operaház, Sydney kulturális központja

Nem csak elképesztő méretei, de rengeteg kulturális programja miatt is népszerű az Operaház. Az épület 67 méter magas, és alapterülete 1,8 hektár. Nem véletlen számít az egyik leginkább keresett idegenforgalmi látványosságnak, ugyanis a három, vitorla-szerűen egymásba érő épületrész páratlan látvánnyal bír és messziről is pompás képet fest. A komplexum 1953 és 1973 között valósult meg, méghozzá a dán Jern Utzon tervei alapján. A különleges tetőmegoldáson profi szakemberek dolgoztak, akik a világ minden tájáról hozták magukkal tudásukat. Az expresszionista stílusú központban már 45 millió ember vett részt különféle előadásokon, és turisták számára is kihagyhatatlan látványosságnak bizonyul.

S ha már az Operaházról esett szó, akkor az utazási katalógusokból jól ismert képhez elmaradhatatlanul hozzátartozik a Sydney Harbour Bridge is. Az acélhidat 1932-ben adták át. Ha turistaként nem elégednénk meg a látvánnyal, akkor képzett vezetőkkel akár a híd tetején is átsétálhatunk. Tériszonnyal küzdőknek nem, viszont fenséges látványra vágyóknak mindenképpen ajánlott a program.

Múzeumlátogatás a természet szerelmeseinek

Sydney neves parkjának, a Hyde Park közelében található meg az Australian Museum. A méretes homokkő komplexum számos természettudományos gyűjteménynek ad otthont. Ha antropológiai leletek iránt érdeklődnénk, vagy szeretnénk minél többet megtudni az őslényekről, napjaink állatfajtáiról, esetleg az ásványi anyagok világában kalandoznánk, akkor a program remek választásnak bizonyul.

Festői tájak és mesés programok a természet közelében

Ha a kulturális programok és a városnézés után a természet közelében kapcsolódnánk ki, Sydney városában, valamint annak környékén erre is remek lehetőségek adódnak. Talán azért is tartják sokan a világ egyik legélhetőbb városának, mert gyors fejlődése ellenére is számos alkalmat kínál arra, hogy a természetben pihenjünk. A Kínai Kert pagodákkal, virágágyások sokaságával és mesés vízesésekkel várják a lakosságot, valamint a turistákat. A Domain Park és a Királyi Nemzeti Park mellett a már említett Hyde Park is nagy népszerűségnek örvend. A családdal érkezők számára kihagyhatatlan a Taronga Zoo. A fürdőzés szerelmesei számára a Bondi Beach érdemel figyelmet, ahol egyébként rengeteg szörfössel is lehet találkozni.

Sydney számos programot kínál a zene és a művészetek szerelmesei számára. Ha nem lenne elég az Operaház nyújtotta választék, akkor az Ausztrál Divathétvégén, valamint a Sydney Fesztivál rendezvényein garantáltan felejthetetlen élményeket szerezhetünk. Érdemes akár az utazást is aszerint időzíteni, hogy részesei lehessünk ezeknek a  világhírű programoknak. Sydney a természeti értékek, a művészetek és a kultúra egyedülálló egyvelegét kínálja mindazoknak, akik a metropoliszba látogatnak. A nappali városnézések után pezsgő éjszakai élettel találkozhatnak a turisták, a városban megélt szilveszter pedig valóban semmi máshoz nem fogható látványosságokat ígér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!