Utazó

2015.01.20. 10:25

Nem utaznak télen a magyarok

A magyarok mindössze egy tizede utazik el télen, főként anyagi okok tartják vissza őket. Akik megengedhetik magunknak, hogy télen is nyaraljanak , azok többsége az aktív kikapcsolódást választja derült ki a egy kutatásból.

A Travel Channel a felmérésben azt is vizsgálta, hogy hova és mennyiért utaznak ebben a hideg évszakban a magyarok. A megkérdezetteknek csak 11 százaléka utazik valahova telente, most télen egy kicsivel még kevesebben: 9 százalék tervez kiruccanást február végéig. Akik általában otthon telelnek, azok kétharmada úgy nyilatkozott, hogy azért nem utazik el, mert nem engedheti meg magának.

A mostani télen azonban a túlterheltség is nagy szerepet játszik: a válaszadók egyharmada hivatkozott arra, hogy ezen a télen nincs idejük elutazni sehova. Van azonban egy szűk réteg, akik két utat is beiktatnak.

A legtöbben nem is mennek messzire: 59 százalék belföldön utazik, 42 százalék a szomszédos országokba látogat el, a dél- és nyugat-európai, illetve távolabbi úticélok igen ritkák. A belföldi út a fiatalabbak körében népszerűbb, ebben a korosztályban 10 százalékkal többen utaznak Magyarországon belül, mint külföldre. A télen utazók fele kirándulni, túrázni indul, másodikként a városnézés szerepel az utazás céljaként, és kissé mögötte következik csak a síelés, snowboardozás. Ezen a télen legtöbben a két ünnep között utaztak, és a válaszadók kétharmada családjával tette ezt. Az elutazók 21 százaléka megy barátokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!