Utazó

2016.01.15. 16:22

Ha farsang, akkor Velence

A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszak a vigadozás, mulatozás, evés-ivás, bálozás, karneválozás ideje, egymást érik a különféle bálok, mulatságok és természetesen a kedvezményes utak is.

Kekk Sára

A február hónapról az emberek többségének a farsang jut eszébe. Ilyenkor sokan igyekeznek felkeresni kis hazánkon belül a különböző vidéki karneválokat, hiszen a pihenés mellett megismerhetik a különböző farsangi hagyományokat is. Talán az egyik legkedveltebb belföldi célpont ilyenkor Mohács, hiszen az évszázados múlttal rendelkező hagyomány az egyik leglátványosabb rendezvény alapja a téli időszaknak. Ilyenkor borzas busó bundákat öltő felnőttek faragott álarcokban, jellegzetes kellékekkel, öles kereplőkkel, kolompokkal felszerelkezve búcsúztatják a zord évszakot és várják a tavaszt, illetve az ide érkező turistákat, akikből a busójárás ideje alatt több mint harminc ezret is vendégül lát a Duna-parti város.

A legnagyobb és leghosszabb farsangi mulatság viszont nem hazánkhoz köthető. Ebben az időszakban az egyik legkedveltebb külföldi célpont Velence, hiszen az ottani karnevál minden mást felülmúl. A Velencei karnevál programjai 2016-ban január 23. és február 9. között kerülnek megrendezésre. amelyekre már tavaly elkezdték lefoglalni a busz és repülő utakat az érdeklődők. Manapság az utazási irodák, is egyre több ajánlattal készülnek a farsangi időszakra, egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a farsangi utak szervezésére. Sok fajta, utazást szerveznek, ezek között van olyan, ami inkább fiataloknak ajánlott, péntek esti indulással, mellyel szombat délelőtt megérkeznek. Onnantól egész nap részesei lehetnek a mulatozásnak, majd késő este már indulhatnak vissza, vasárnap délelőtt pedig már otthon is vannak. Bár ez elég rövidnek tűnik, viszont a fiatalok pont a legnagyobb bulizásból vehetik ki a részüket, ráadásul elég jó áron, nagyjából 12000 forintból, plusz a szükséges költőpénzből kihozhatják ezt a kiruccanást. Ezen kívül is rengeteg variációs lehetőség van, változó lehet a Velencében töltött napok száma, illetve vannak irodák, akik extra városnézést is biztosítanak.  Az árak is igazán változóak, a 3-4 napos utak között található már 1400 forinttól is kellemes kikapcsolódást ígérő ajánlat, de határ a csillagos ég, hiszen van olyan buszos kirándulás is, ami meghaladja a 65000 forintot fejenként. Aki jobban szeret egyedül, illetve barátokkal, de idegenvezető nélkül utazni, és a repülést választaná, érdemes vagy jó előre, vagy szinte az utolsó pillanatban lefoglalnia jegyét, hiszen ezekben az esetekben pár ezer forintot megspórolhat. A repülőjegyek Velencébe relatív az olcsóbb kategóriába tartoznak, van olyan légitársaság, akinél már 1800 forintért foglalhatunk retúrjegyet. Lehetőség bőven van, maximum a pénztárcánk, és az energiánk szabhat határokat, az utazás milyenségét illetően. Véleményem szerint azért az a legjobb, ha az ember kocsiba pattan, és akkor nincs időhöz kötve. Viszont ha így döntünk, akkor azért érdemes legalább egy nappal a karnevál kezdete előtt odaérkezni, mert már ekkor is sok a turista, de mégsem a karnevál kellős közepébe csöppenünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!