Utazó

2016.01.25. 10:08

Nyári előfoglalási akciók – most még válogathat, ha különleges igénye van (x)

Egész évben arra várunk, hogy nyáron végre kipihenhessük magunkat egy fantasztikus nyári utazáson vagy nyaraláson.

Érdemes minél előbb döntéseket hozni, mikor mennénk, hova mennénk és melyik társaságot választanánk, hiszen a korai előfoglalási akciót kiváló lehetőséget nyújtanak az olcsó nyaralás megszervezéséhez.

A gyakorlott utazók jól ismerik a nyári előfoglalási akciók előnyeit, illetve ismerik az úgynevezett last minute akciók jellemző tulajdonságait is. A korábbi években a first minute akciók egyáltalán nem voltak népszerűek; az utazni és nyaralni vágyók szinte csak a last minute kedvezményekkel foglalkoztak, de ez a trend mára teljesen megváltozott.

Az utazasnet.hu szakembere szerint az utóbbi években az utazási irodák nagyobb hangsúlyt fektetnek a nyári előfoglalási akciók hirdetésének, ennek köszönhetően egyre több utazó figyelmét keltették fel az ilyen jellegű kedvezmények. A first minute és last minute kedvezmények között általában nincs jelentős nagyságbeli eltérés; a teljes árhoz viszonyítva általában 10-30 százalékkal olcsóbbak. Ez természetesen utazási irodánként változhat; vannak olyan irodák, amelyek a nyári előfoglalási akciókat részesítik előnyben, ezáltal a téli időszakban biztosítják a legnagyobb kedvezményeket, más irodáknál viszont az utolsó pillanatban foglalt szállások jelenthetik a főnyereményt. Nincs egységes ökölszabály; a legjobb akciók megkaparintása sok esetben a szemfülességen és a gyors döntés képességén múlik.

Bevett gyakorlat, hogy az utazási irodák a nyári előfoglalási akciók keretében elengedik a reptéri illetéket. Ez természetesen csak a repülőutak esetében érvényes, viszont komoly mértékű megtakarítást érhetünk el ilyen módon. A nyári előfoglalási akciók abban az esetben jelentenek remek lehetőséget, ha biztosak vagyunk abban, mikor és hova utaznánk. Nagy előnynek számít, hogy ilyenkor a teljes turisztikai kínálat elérhető számunkra, míg az utolsó pillanatban foglalt utazások esetében már csak a fennmaradó helyek közül válogathatunk.

A nyári előfoglalási akciók keretében minden helyszín, mindennemű ellátás és minden időpont foglalható, tehát teljes mértékben a saját igényeink alapján választhatjuk meg az utazás keretét. Ez érdekében csupán idejekorán kell döntést hoznunk. Tökéletes megoldást jelent mindazok számára, akik nyári szabadsága behatárolt.

Vannak olyan szállás- és szobatípusok, amelyek rendkívül népszerűek az utazók körében. Kifejezetten igaz ez a családos nyaralókra, akik lehetőség szerint két légterű családi szobát keresnek. Az ilyen ajánlatok rendkívül gyorsan elfogynak, ezért ha ilyen típusú szobát szeretnénk választani, mindenképpen érdemes élni a nyári előfoglalási akciók által kínált lehetőségekkel. Az utolsó pillanatban foglalható szobák között ilyen típusút aligha találunk, hacsak egy visszamondás következtében nem hullik az ölünkbe a lehetőség.

Hasonló szempontokat kell figyelembe venni akkor is, ha nagyobb baráti társasággal utaznánk, esetleg több család számára szervezünk nyaralást. A nyári előfoglalási akciók lehetőségek kínálnak arra, hogy egymás szomszédságában foglaljuk le a helyeket, míg a last minute ajánlatok esetében ilyen már aligha lehetséges.

Érdemes figyelemmel kísérni az utazási irodák legújabb katalógusait és ajánlatait, hiszen már most remek ajánlatokra bukkanhatunk. Előfordulhat ugyan, hogy az utolsó pillanatban még a mostaninál is kedvezőbb ajánlatra bukkanunk, de ha biztosra szeretnénk menni és nem szeretnénk kompromisszumokat kötni, akkor a nyári előfoglalási akciók jelentik az ideális választást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!