Utazó

2011.11.02. 09:43

Őszi napsütésben búcsúztak a játéktól

Ragyogó napsütés, őszi színekben pompázó erdő fogadta vasárnap geocaching játékunk utolsó, nyolcadik állomásán olvasóinkat. Az úti cél ezúttal a velemi Szent Vid-kápolna volt, ahol háromszázötvenen szereztek pecsétet.

Nagy Ildikó

A leggyorsabbak már tíz órakor begyűjtötték a pecsétet a Kőszegi-hegység egyik legszebb pontján, a Velem fölötti Szent Vid-kápolnánál. Németh Ferenc feleségével, Katalinnal és két fiával, Bálinttal és Marcival Szentgotthárdról érkezett. A házaspár játékunk mind a nyolc helyszínére ellátogatott, és mint mesélték, egyáltalán nem bánták meg. Sőt: a Somló kivételével mindegyik helyszín újdonság volt számukra. A család a Szent Vidről az Írottkőre, majd a stájer házakhoz kirándult, utána a kőszegi Bécsikapu étteremben ebédeltek, hazafelé pedig betértek a lukácsházi biotájházba, és a kilátóhoz is elsétáltak.

A nap - sőt talán az egész játék - hőse minden bizonnyal Szekeres-Kovács István volt. A Zala megyei fiatalember Csömödérről kerekezett el a Szent Vidre, négy és fél órát tekert, mire megszerezte a negyedik pecsétet. István játékunk másik három (Somló, Letenye, Kallósd) állomására is biciklivel ment, mint elmondta, a geocaching játékunk során összesen 650 kilométert kerekezett.

Ölvegyi István és családja Tapolcáról érkezett, ők is mind a nyolc helyszínt felkeresték. Nem esett nehezükre, a család ugyanis rendszeresen járja a természetet, Ölvegyiné Tünde például nemrégiben teljesítette a kék túrát, mesélte férje, aki büszke párja teljesítményére.

Dominek Imre és felesége, Viktória Sárvárról jött, a negyedik pecsétet szerezték meg a Szent Vid-kápolnánál. Dicsérték játékunkat, különösen a kallósdi helyszínt, ahova - mint mondták - maguktól biztosan nem jutottak volna el. Bíznak Fortunában, és remélik, hogy a sorsolás után ők is egy nyereménnyel gyarapodnak.

Németh-Mándli Adrienn férjével, Tamással és két eleven kisfiukkal - Marcellel és Rajmunddal - érkezett a kápolnához. Adrienn testvére, Mándli Géza és párja, Puskás Ella is velük tartott. A család a negyedik pecsétet szerezte meg a hegyen, így ők is esélyesek a díjak valamelyikére. Az erdei séta után Lukácsházára mentek, ahol a kilátó és a Biotájház volt az úti cél.

A kincskeresők - ahogy a többi helyszínen - most is számos kedvezményt kaptak a környéken. A kőszegi Tábornokházba például ingyen mehettek be. Ott találkoztunk az ajkai házaspárral, Somogyi Lajossal és feleségével, Máriával. Ők játékunk hét állomásán ott voltak, és szívesen jöttek Velembe is, hiszen a Kőszegi-hegység és Kőszeg az egyik kedvelt kirándulóhelyük. Kőszeget most is dicsérték, és örömmel nyugtázták, hogy ismét épül-szépül a kisváros.

A kőszegi Bécsikapu étteremben nagy volt a nyüzsgés egy órakor: a vár melletti étteremben fél áron ebédelhettek játékunk résztvevői. A keszthelyi Aradvári család is várta a jól megérdemelt vasárnapi levest: főleg a három és fél éves Nórát és a másfél esztendős Nándort illeti dicséret, akik türelmesen követték szüleiket négy állomásra. Igaz, többnyire szüleik nyakában ültek. Aradvári László és felesége, Mariann is elismerően nyilatkozott lapcsoportunk kezdeményezéséről, mondván: értelmes elfoglaltságot, komplett programot kínáltunk a családoknak.

A Csikar Csárdában is fél áron étkezhettek a kincskeresők. A lukácsházi Karáth László és felesége, Korsós Erzsébet Gergővel és Lackóval várták a májgombóclevest. Elmondták, hogy ők az utolsó állomáson kezdték a geocachingelést, a gyerekek viszont a nagyszülőkkel három korábbi helyszínt felkerestek.

Az Alpokalja étteremben kávé és ásványvíz is járt az ötven százalék kedvezménnyel kínált ebédhez.
- Végre egy vasárnap, amikor nem kell főzni - kiáltott fel Pintér Helga, aki Zalaszentgrótról érkezett férjével, Péterrel és kislányukkal, Zsókával. Ők is négy helyszínen szereztek pecsétet. Helga megjegyezte: reméli, tavasszal megismételjük a játékot.

A lukácsházi kilátónál Virág János polgármester meleg teával fogadta a geocachingelőket. Az elöljáró az előző nap felavatott Gyöngyös völgye túraútról is szívesen mesélt a vendégeknek. Kovács Gyula és családja Zalaegerszegről érkezett, és örömmel vették a szíves vendéglátást. Kovácsék lelkes kirándulók, és rutinos geocachingelők, ők is remélik, hogy játékunknak lesz folytatása.

Az ajkai Sipos házaspárral a lukácsházi Biotájházban találkoztunk: ők az ötödik pecsétnek örülhettek. Na, meg a rengeteg új élménynek, amit Kőszeg-hegyalján szereztek. Nevetve mesélték, hogy gyalog sétálnak fel a kilátóig, a Bécsikapuban ugyanis - könnyelműen - egy kétszemélyes tálat rendeltek, így, mint mondták, a bőséges ebéd után rájuk fér egy kis gyaloglás. A Biotájházba betérő játékosainknak a házigazda Bolfán Csaba mutatta be, hogyan működött egy nagyparaszti porta a múlt század elején.

Viszlát, jövőre! Így köszönt el a legtöbb geocachingelő nyolchetes játékunk utolsó állomásán. Mindannyian szeretnék, ha játékunk tavasszal is folytatódna. Abban is egyetértettek, hogy napjainkban nagyon kevés olyan rendezvény, esemény van, amely ilyen sok embert megmozgat. További érdeme akciónknak olvasóink szerint az volt, hogy olyan helyszínekre, számukra eddig ismeretlen helyszínekre is elnavigálta az embereket, amik mellett eddig csak elmentek, vagy ahova maguktól nem jutottak volna el. A kedvezményt nyújtó partnereink révén pedig komplett, egész napos programot kínáltunk a résztvevőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!