Tudomány

2016.03.29. 16:50

Tudományosan bizonyították, hogy a fű segít a másnaposságon

Érdekes gyűjtést rakott össze az Elite Daily arról, hogy a marihuána hány módon segíthet a másnaposság átvészelésében.

Különböző tudományos kutatásokra és cikkekre hivatkozva öt pontban szedték össze, hogy miért tesz jót a másnapos szervezett a marihuána.

Egy 2011-es brit kutatás szerint a kannabinoidok ellenhánytató hatást váltottak ki a vizsgált állatokban, de szintetikus formában már a '80-as évek óta használják hányingerre.

A Pharmacotherapy tudományos folyóiratban publikáltak arról kutatást, hogy az orvosi marihuánát használók körében 10,4-ről 4,6 százalékra csökkent a migrénes fejfájások előfordulása, ami igen komoly eltérésnek számít mind statisztikailag, mind orvosilag. A vizsgálat azt is kiderítette, hogy fejfájáshoz jobb szívni a füvet, mint megenni, mert gyorsabban hat.

A szorongással kapcsolatos marihuánafogyasztás már valamivel komplikáltabb kérdés. A kannabiszfajták Yelpjének vagy Foursquare-ének számító Leafly arra figyelmeztet, hogy az alacsony THC- és magas kannabidiol tartalmú fűfajták pont, hogy fokozzák a szorongást, paranoiát, levertséget. A kannabidiol egyébként a nem pszichoaktív molekulája a marihuánának. Ezért azt ajánlják, hogy erre a célra kifejezetten magas THC-tartalmú fajtát érdemes használni.

A kannabisz étvágygerjesztő hatását jó ideje használják orvosi célra a kemoterápiás kezelésen átesett betegek számára és többek között a San Franciscó-i Központi Kórház hematológiai és onkológiai osztályának vezetője szerint is ez az egyetlen hányingercsökkentő szer, ami egyben segíti az étvágyat is.

Kiadós ivászat után az ember sokszor nagyon hamar felébred és nem is tud visszaaludni. Ennek kezelésére is jó a marihuána, pontosabban az indica fajta, ami segít relaxálni a szervezetet.

Forrás: Elite Daily

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!