Tudomány

2015.03.18. 19:25

Szerverhiba miatt álltak le

Az Apple egy saját szervere hibásodott meg, ez állt a majdnem 12 órán át tartó hiba mögött, ami miatt a felhasználók nem tudták elérni a cég mobilos rendszerének két fő pillérét, az iTunes zene- és az App Store nevű alkalmazásboltot.

A hivatalos tájékoztatás szerint az egyik névkiszolgáló szerver romlott el, szakértők szerint elég komoly pénzügyi károkat okozhatott a kiesés, a cég akár dollármilliókat is bukhatott a fél nap alatt. Ennek ellenére szakértők szerint ez nem minősül komoly problémának, a hasonló kiesések elkerülhetetlenek, időnként mindenkivel előfordulnak. Az Apple-nél sem példa nélküli a dolog, utoljára tavaly szeptemberben volt ilyen.

A mostani eset azért volt egy kicsit kellemetlenebb, mert alig két nappal a cég nagy, okosórás bejelentése után következett be, vagyis olyan időszakban, amikor az átlagosnál is többen figyelik, mi van az Apple-lel. Talán ezzel is magyarázható, hogy a cég részvényeinek értéke minimálisan csökkent a nap végére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!