Tudomány

2015.02.12. 19:35

Motorola okosóra

Egyetlen olyan okosórát tudunk mondani, amit mindenképpen szeretnénk legalább egy kis ideig a karunkon hordani: ez a kerek kijelzős Moto 360.

Viola Beata

De nem mi vagyunk azok a szerencsések, akik ezt máris megtehették, hanem Luca Viscardi, aki több napig játszott a Motorola kütyüjével.

Az óra vezeték nélküli töltője olyan, mint a Nexus 4 dokkolója, nincs a hátlapon töltőcsatlakozó, 2,5 napot kibír az akkuja, vízálló, 30 percet kibír egyméteres mélységben, optikai pulzusmérő van beleépítve.

Kerek óralapjával nagyon elegáns viselet a Moto 360 okosóra

A Google márciusban mutatta meg először a Moto 360 órát, és azóta sem tudjuk, hogy pontosan milyen lesz a hardvere. Később a júniusi Google I/O fejlesztői konferencián is szerepelt, amin a hordható eszközökre kifejlesztett Android Wear operációs rendszer fut.

A rendszer specialitása, hogy Bluetooth-kapcsolaton kommunikál a telefonunkkal, és mikrofonjával venni tudja a hangutasításokat, tehát szóban keresést tudunk indítani. Emellett az Android 4.3 4.4 rendszer értesítéseit meg tudja jeleníteni.

A megjelenési dátum még ismeretlen, az ára pedig véletlenül derült ki egy fejlesztői verseny kiírásából: 250 dolláros kiskereskedelmi ára lesz, ami forintban és áfával nagyjából 75 ezer forint.

Címkék#okosóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!