Tudomány

2015.03.18. 19:20

Hamarosan érkezik a Chromebook folytatása, a Pixel 2

Miután a Google néhány hete kicsit sután, de megerősítette, hogy jön a Chromebook Pixel új verziója, nemrég a hivatalos bejelentés is megérkezett.

A Pixel 2 az elődhöz hasonló, szögletes dizájnt kapott, de erősebb hardverrel és jobb akkuval érkezik majd – mármint bizonyos országokba, hozzánk valószínűleg most sem.

Az erősebb hardver azt jelenti, hogy az alapgépbe Intel Core i5 processzort, 8 GB memóriát és 32 GB tárhelyet raktak, az LS nevű hardcore-változat pedig i7 csipet és dupla gigabájtokat kapott. A trendektől eltérően felbontásban nem akarták tovább emelni a tétet, marad a 2560x1700 pixel, bár a a cég szerint az új modellnek nagyobb színskálájú a kijelzője. Az előző változat egyetlen igazi gyengéjének sokan az akkut tartották, de a Google szerint a Pixel 2 akár 12 óráig is bírni fogja, illetve egy 15 perces villámtöltéssel is ellesz két órán át.

A Pixel 2 az elődjéhez hasonlóan szögletes dizájnt kapott. Fotó: archív

Az Apple-höz hasonlóan a Google is az új USB-szabványt használta, két USB-C portot tettek a laptopra. Ezek előnye, hogy töltésre, adatátvitelre és külső monitor csatlakoztatására egyaránt használhatók. Az új Macbookkal ellentétben azért a Pixel 2 két sima USB 3.0-s csatlakozót is kapott. Mindkét modell – a cég más hardvereihez hasonlóan – megvehető a Google szintén frissen elindított online boltjában (bár itthon ez sem érhető még el). Sőt, a cég már a neten sem fér el, Londonban az első hagyományos boltjukat is megnyitották. Az alapmodell ára 999 dollár (290 ezer forint) lesz, ami még mindig viszonylag magas, viszont az elődnél így is olcsóbb. Lesz egy még erősebb változat is, ez 300 dollárral fog többe kerülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!