Tudomány

2015.01.15. 15:50

Elhalasztották a Grand Theft Auto ötödik részének premierjét

Veszprém – Rossz hír a számítógépes játékok szerelmeseinek: márciusra halasztotta a nagy sikerű Grand Theft Auto ötödik részének pc-s premierjét a Rockstar Games.

Szabó Péter Dániel

Az eredetileg ígért január 27. helyett csak március 24-én jelenik meg a világ legnagyobb költségvetéssel készült videojátékának, az összesen mintegy 265 millió dollárnyi fejlesztést követően piacra dobott Grand Theft Auto V PC-s verziója. A gengszterszimulátor tavalyelőtt jelent meg PlayStation 3 és Xbox 360 konzolokra, tavaly Xbox One-ra és PlayStation 4-re is.

A játékot készítő Rockstar Games internetes honlapján azt írta, hogy nehéz döntés volt, de azért határoztak a megjelenés elhalasztása mellett, mert szükségük van néhány hétre, hogy kellő minőségben szállíthassák le a játékot. A hírek szerint a március végén érkező számítógépes kiadás Windows 7 vagy újabb rendszereken fut majd, s a készítők azt ígérik, hogy full-HD felbontás mellett is a jónak számító 60 képkocka/másodperces folyamatossággal lehet majd játszani vele az ajánlott konfiguráción.

A játék érdekessége, hogy a korábbi részekkel ellentétben nem egy, hanem három játszható főszereplő van: Michael egy visszavonult profi bankrabló, aki családot alapított. Trevor egy régi barátja Michaelnek, vidéken élő, fekete ügyletekkel foglalkozó forrófejű pszichopata. Franklin sötét bőrű fiatalember, akinek sok tapasztalata van a volán mögött. Az igazi kaland akkor kezdődik, mikor találkoznak, ugyanis újabb komoly, nagy tervezést igénylő bűncselekményekbe fognak. A szórakozás garantált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!