Tudomány

2012.11.12. 06:08

Hétfőtől szombatig tart a tudományos konferenciasorozat a DF-en

Dunaújváros - A Magyar Tudomány Napja alkalmából rendeznek konferenciasorozatot a helyi főiskolán mától.

Pekarek János

Tizenegyedik alkalommal kezdődik meg ma délelőtt a Dunaújvárosi Főiskolán a Magyar Tudomány Napja alkalmából szervezett ötnapos konferenciasorozat. A Felfedező tudomány mottóval kezdődő  tanácskozásokon mintegy száz előadót hallhatnak az érdeklődők, akiknek számára ingyenes lesz a belépés  és a részvétel.
S egyáltalán nem valamilyen száraz, alig érthető és szinte követhetetlen módon! A szervezők ugyanis kitaláltak valamit, ami alighanem világszerte párját ritkítja!


 A High Park Corner nevet viselő helyszínen ugyanis bárki előadhatja tudományos rögeszméit, szenzációszámba menő (vagy majdnem...) felfedezését, vitaindító előadását  diplomára való tekintet nélkül!
Emellett is számtalan érdekesség várja a kíváncsiakat. A konferencia előzetese szerint ugyanis szinte hihetetlen kísérleti bemutatókkal és a főiskola tévéstúdiójában megszerkeszthető, a vendégek által gyártott műsorokkal is várják a közönséget. Lesz Tudományos Diákköri konferencia, és természetesen nem maradhat el a rendkívül népszerű tésztahíd-építő verseny sem, amelynek során boltban kapható száraztésztából olyan hídkonstrukciókat kell gyártani megadott paraméterek (magasság, fesztáv) mellett, amelyek a lehető legnagyobb súlyt bírják el. Aki már látott ilyet, az tudja, hogy a statikában és mechanikában jártas hallgatók egészen elképesztő eredményeket képesek elérni.
Ám a legérdekesebb minden bizonnyal a High Park Corner lesz: minden vállalkozó kedvű feltaláló és tudományfelhasználó bemutathatja újszerű alkalmazásait, meghökkentő tapasztalatait, elképesztő eredményeit - saját következtetéseivel megspékelve.
A hétfőtől szombatig tartó tudományhét ma a hagyományokhoz híven plenáris üléssel kezdődik - majd rögtön összeül a térség sorsát pozitívan befolyásolni kívánó Duna Stratégia Fórum.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!