Tudomány

2012.04.23. 12:27

Albínó orkát kaptak lencsevégre

Először örökítettek meg orosz kutatók vadon élő albínó orkát. A hófehér állatot - akit sikerült videóra is venni - Jéghegynek nevezték el - írja a Daily Mail.

duol.hu

A legalább tizenhat éves kardszárnyú delfin tizenkét "hagyományos" színű társával él együtt a Csendes-óceán északi részén, a Kamcsatka-félszigettől keletre. A Parancsnok-szigetek közelében fényképezték és videózták le moszkvai és szentpétervári egyetemi kutatókók, akik Jéghegynek kereszteltek el az orkát a vízből hat láb (két méter) magasan kiemelkedő hófehér uszonya miatt - írja a Daily Mail.

"Jéghegy minden szempontból azoknak a tiszta, vad és rendkívül izgalmas dolgoknak a jelképe, amelyek az óceánban felfedezésre várnak" - mondta Erich Hoyt, a Távol-keleti Orosz Orkaprogram (Far East Russia Orca Project) társigazgatója és a Bálna- és Delfinvédő Társaság (Whale and Dolphin Conservation Society - WDCS) kutatója. "A kihívás az, hogy az óceánt egészségesen tartsuk, mivel bármikor előfordulhatnak ilyen meglepetések" - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!