Országos autóstalálkozó

2017.09.06. 13:01

Mercedesesek találkoztak Kulcson

Immár második alkalommal szerveztek autóstalálkozót a dunaújvárosi Mercedes-tulajdonosoknak, ám országos rendezvényt először tartott a helyi közösség.

Balla Tibor

Szinte hihetetlen, de összesen 84-en jelezték vissza a szervezőnek, Kulcsár Ildikónak, hogy részt vesznek vasárnap a Mercedes-tulajdonosok számára meghirdetett autóstalálkozón, dacára annak, hogy egy nappal korábban, szombaton már Etyeken találkoztak a márkatársak, akik, ahogy ők mondják, csillagot tolnak.

Kulcsár Ildikó, a találkozó főszervezője Fotó: Ady Géza

Kulcsár Ildikó, az esemény főszervezője elmondta, nyolcvannégyen jelezték előre, hogy eljönnek, dacára, hogy szombaton Etyeken is volt egy márkatalálkozó, de nagyon sokan érkeztek olyanok, akik a szombati találkozón is részt vettek, de olyanok is, akik nem jelezték előre érkezésüket.

A helyieket illetően nem volt túl nehéz dolga, mert a dunaújvárosi mercisek már egy kialakult közösség. Legalábbis a világhálón, mert ott már három éve formálódik a csoportjuk, élőben viszont sokan az egy hónappal ezelőtti alkalmon találkoztak először. Viszont annyira jól sikerült az összejövetel, hogy felmerült az igény a tagok között egy egész napos, országos rendezvényre. A vasárnapi látvány igazolta, hogy van is ennek létjogosultsága, hiszen már késő délelőtt komoly logisztikai feladat volt az újonnan érkezőknek megfelelő parkolót találniuk. Egy egész napos rendezvényen illik szórakoztatni is az összegyűlteket. Kézzelfoghatóan adja magát, hogy valami, a kedvelt márkával kapcsolatos program legyen.

A „bálna” Mercedest nem egyszerű elhúzni, közel két tonnát nyom

Az egyik ilyen az autóhúzó verseny, amiben a férfiak számára a „mindössze” két tonnát nyomó „bálna” Mercedes megmozdítása és vontatókötél segítségével a pálya húsz méterrel távolabbi végére juttatása volt a feladat, a hölgyeknek egy kisebb gép jutott, a C sorozatú csillagorrú. Versenyeztek még nyújtott kézzel felnitartásban és féktárcsa dobásban is.

Füle László és Bab Ágota büszke az autójára, ahogy a mercisek többsége is Fotó: Ady Géza

A virtusok után délután fél kettőkor Rácalmáson át, a 6-os úton egy látványos felvonulással is megajándékozták a környéken lakókat. Délután eredményt is hirdettek, amelynek apró díjait szponzorok nélkül maga a szervező állta, majd még egy kis bulizás is belefért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!