European Festival Awards

2018.01.18. 07:28

A Szigeté volt az év legjobb zenei felhozatala 2017-ben

A Line-up of the year díjat vehették át a Sziget képviselői a fesztiválok legnagyobb megmérettetésének gáláján szerdán késő este a hollandiai Groningenben – közölte a Sziget sajtóiroda.

Budapest, 2017. augusztus 11. Közönség a brit Rudimental együttes koncertjén a Hajógyári-szigeten a 25. Sziget Fesztivál elsõ napján, 2017. augusztus 11-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Mohai Balázs

Az European Festival Awardson a Sziget az elmúlt években többször és több kategóriában is megkapta a legjobbnak járó díjat. Így kétszer volt már Európa legjobb nagyfesztiválja, nyert már a legjobb zenei felhozatalért járó díjat és volt a fellépők kedvenc fesztiválja, tavaly pedig a év életmű díját is átvehették, amit a Sziget korábban tragikus autóbalesetben elhunyt munkatársa, Dan Panaitescu posztumusz kapott meg.

Az idei gálán a zenei felhozatalért járó díjjal a magyar fesztivál olyan versenytársakat előzött meg, mint például a Glastonbury, a Roskilde vagy a Lollapalooza. A kategória 10 legjobb fesztiváljának listáját szakemberek állították össze, ezután közönségszavazással dőlt el a végeredmény. A díj átadásakor hangsúlyozták, hogy a megmérettésben nemcsak a headlinerek számítanak, hanem a teljes program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!