ingyenes koncert

2018.11.13. 13:12

Sting és Shaggy érkezik a Hősök terére

Sting és a jamaikai-amerikai énekes Shaggy ad ingyenes koncertet jövő héten, november 24-én Budapesten, a Hősök terén a Hatoslottó 30. születésnapja alkalmából.

British musician and singer Sting (L) and Jamaican singer Shaggy perform on the red carpet on May 19, 2018 at the end of the closing ceremony of the 71st edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France. (Photo by Alberto PIZZOLI / AFP)

Fotó: AFP

Az eseményen a magyar vendégzenekar a Punnany Massif lesz – közölte a Szerencsejáték Zrt. sajtóirodája kedden. Mint írják, a szervezők több tízezer emberre számítanak.

A közlemény szerint

1988. október végén tartották az első Hatoslottó sorsolást.

Kezdetben havonta, majd kéthetente, később pedig már hetente volt sorsolás. Akkoriban egy szelvény ára 10 forint volt. A Hatoslottó történetének eddigi legnagyobb főnyereményét 2008-ban vihette haza egy szerencsés játékos, aki csaknem 3 milliárd forinttal gazdagodott.

A közlemény felidézi, hogy a Szerencsejáték Zrt. hosszú ideje elkötelezett a hazai kulturális élet támogatása mellett. A 2017-es évben a Hatoslottó játékadójának 80 százaléka, azaz 4,4 milliárd forint a Magyar Nemzeti Filmalap forrásait, az Ötöslottó játékadójának 90 százaléka, azaz 10,5 milliárd forint a Nemzeti Kulturális Alapot támogatta – írták a közleményben.

Sting legutóbb 2017 őszén lépett fel Budapesten a 57th & 9th európai turnéja keretében.

A többszörös Grammy-díjas Sting (eredeti nevén Gordon Sumner) változatos és rendkívül sikeres karrierje során elképesztő mennyiségű slágerlistás dalt, számtalan elismerést és mintegy 100 millió eladott lemezt produkált. Az újhullám egyik meghatározó zenekarának, a Police-nak 1977 és 1983 között volt énekese és basszusgitárosa. Sting és a Police nevéhez olyan slágerek fűződnek, mint az All This Time, az Every Little Thing She Does Is Magic, a Demolition Man, a Driven to Tears, a Message in a Bottle, a Shape of My Heart, a King of Pain, az Every Breath You Take vagy a Next to You is.

Gyorsan hallgassunk is bele az egyikbe:

1984-től dolgozik szólóban, 1985 óta tizenkét albumot adott ki. Tíz Grammy-díjat nyert, valamint egy Golden Globe-, egy Emmy- és három Oscar-díjjelölést tudhat magáénak. Nevéhez olyan slágerek fűződnek, mint az Englishman in New York, a Fields of Gold vagy a Desert Rose.

Az énekes 10. alkalommal játszik Budapesten: első magyarországi koncertje 1988-ban az Amnesty International turnéja során volt, amikor Peter Gabriellel, Bruce Springsteennel és Tracy Chapmannel a Népstadionban játszott. 2004-ben 250 ezer ember előtt lépett fel az ingyenes Kapcsolat koncerten a fővárosi Felvonulási téren, majd 2012-ben a Sportarénában koncertezett.

Shaggy, azaz Orville Richard Burrell jamaicai énekes – akinek a nevéhez olyan slágerek fűződnek, mint az Oh Carolina, a Boombastic, az It Wasn't Me„ vagy az Angel – és a brit sztár 2018 áprilisában jelentette meg közös lemezét, a 44/876-ot, amelyet az Egyesült Királyság és Jamaika szigete inspirált: az album címe is a két ország körzetszámából áll össze.

Zárásnak jöjjön az Angel:

Borítókép: Sting és Shaggy a Cannes-i Filmfesztiválon májusban

AFP / Alberto Pizzoli

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!