radioactive

2018.02.21. 20:22

Rosamund Pike hazánkban forgat

Rosamund Pike játssza a kétszeres Nobel-díjas tudóst a Marie Curie életéről szóló, Radioactive című filmben, amelyet Budapesten forgatnak.

3303821 02/19/2018 Actress Rosamund Pike posing on the red carpet before the presentation of "7 Days in Entebbe" during the 68th Berlin International Film Festival "Berlinale 2018". Ekaterina Chesnokova/Sputnik

Forrás: AFP/Sputnik

Fotó: Ekaterina Chesnokova

A produkció rendezője az iráni Marjane Satrapi (Persepolis), a forgatókönyvet Jack Torne írta Lauren Redniss Radioactive: Marie & Pierre Curie: A Tale of Love and Fallout című életrajzi könyve nyomán.

A filmet az Amazon Stúdió és a Studiocanal finanszírozza és forgalmazza – számolt be róla a Variety.com.

A producerek között szerepel Tim Bevan, Eric Fellner és Paul Webster a Working Title-től.

A Radioactive Marie és Pierre Curie tudomány iránti szenvedélye mellett a házaspár romantikus kapcsolatát is bemutatja, valamint azt is ábrázolja, hogy felfedezéseiknek milyen hatása lett a 20. századra.

Satrapi szerint filmje „az életről, szerelemről, szenvedélyről, tudományról és halálról” szól. Nemcsak egy rendkívüli nő életrajza, de a radioaktivitás történetét is elmeséli a felfedezésétől napjainkig – fűzte hozzá a rendező.

Marie Curie 1903-ban a fizikai, 1911-ben pedig a kémia Nobel-díjat is elnyerte, ő volt az első nő, aki megkapta a legrangosabb tudományos elismerést.

Borítókép: Rosamund Pike a 2018-as Berlinalén.

AFP / Sputnik / Ekaterina Chesnokova

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!