élőben nézheti, hallgathatja

2018.08.21. 09:43

Nyolc kategóriában osztják ki a Petőfi Zenei Díjakat

Kedden este a zamárdi Strand Fesztiválon kiderül, kik kapják Az év dala, Az év zenekara, Az év női előadója, Az év férfi előadója, Az év videoklipje, Az év felfedezettje, Az év dj-je és Az év koncertje elismeréseket.

Sopron, 2017. június 27. Az év zenekara díjjal kitüntetett Halott Pénz együttes a 24. Volt Fesztiválon 2017. június 26-án. Az együttes elnyerte az év videoklipjéért járó elismerést is. Az év férfi előadója az együttes frontembere, Marsalkó Dávid (j) lett. MTI Fotó: Nyikos Péter

Ma adják át harmadik alkalommal a Petőfi Zenei Díjakat. A helyszín ezúttal a zamárdi Strand Fesztivál; a Petőfi Rádió és a VOLT Produkció közös díját nyolc kategóriában ítélik oda. Azt már korábban bejelentették, hogy az életműdíjat Tátrai Tibor kapja.

Az elismeréseket Az év dala, Az év zenekara, Az év női előadója, Az év férfi előadója, Az év videoklipje, Az év felfedezettje, Az év dj-je és Az év koncertje kategóriában adják át. A Petőfi Zenei Díjra a legtöbb, négy jelölést a Blahalouisiana kapta.

A díj a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő szereplőit ismeri el. A Petőfi Sándort egy mikrofonnal a kezében ábrázoló alkotás, Verebélyi Diána képzőművész munkája bronzból készült és kristálytalapzaton áll. A jelölés alapját a Petőfi Rádióban 2017. március 1. és 2018. március 1. között legtöbbet játszott 150 magyar dal képezte, közülük választotta ki a kategóriák öt-öt jelöltjét a zenészekből, producerekből, zenei szerkesztőkből, újságírókból, koncert- és fesztiválszervezőkből álló kétszáz fős szakmai testület. A jelöltekre július 26-ig lehetett szavazni a www.petofilive.hu oldalon és a szakmai testület is újra voksolt. A végeredményt a szavazatok összessége adta.

A kétórás showműsorban együtt lép színpadra Tátrai Tibor és az Ivan and the Parazol, a Random Trip négy énekesnővel – Lábas Viki, Tóth Vera, Jónás Vera, Sena – egészül ki, extra produkciót láthat a közönség Ákostól és a Wellhellótól is. Fellép továbbá a Kelemen Kabátban, a Nagy-Szín-Pad! 2018 győztese, az Apey and the Pea, A Dal 2018 akusztikus versenyét megnyert Leander Kills és a műsorban hangzik el először élőben a Petőfi Zenei Díj dala a Cloud 9+ Járai Márk előadásában. A műsor nemzetközi sztárvendége a brit Dj Sigala és színpadra lép a Punnany Massif is, amely 15 éves születésnapját ünnepli a Balaton partján.

A Petőfi Zenei Díj gálát az M2-Petőfi TV, a Petőfi Rádió és a petőfilive.hu egyaránt élőben közvetíti.

Borítókép: Az év zenekara díjjal kitüntetett Halott Pénz együttes a 24. Volt Fesztiválon 2017. június 26-án. Az együttes elnyerte az év videoklipjéért járó elismerést is. Az év férfi előadója az együttes frontembere, Marsalkó Dávid lett.

Forrás: MTI Fotó/Nyikos Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában