válás

2019.01.31. 17:01

Nyolc hónap után ismét felbukkant nálunk Shane Tusup

A vagyonmegosztás miatt érkezhetett Magyarországra.

Debrecen, 2017. április 19. Shane Tusup, Hosszú Katinka férje és edzõje az úszók országos bajnokságán a Debreceni Sportuszodában 2017. április 19-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Nyolc hónap után ismét Budapesten tartózkodik Shane Tusup, a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka volt edző-férje. Szerdán a Halászbástyáról osztott meg egy képet, míg ma, csütörtökön egy elegáns étteremből posztolt, ahova egy gyors ebédre érkezett két tárgyalás között.

A Bors megtudta, az amerikai tréner nem a golftudását próbálja kamatoztatni hazánkban,

hanem a vagyonmegosztási perét intézi.

Bár az Egyesült Államokban már hivatalosan kimondták a szakítást, a határozatot honosítani kell Magyarországon, illetve a „nemzetközi magánjogi törvény” alapján a magyar ingatlanok, cégek megosztását is csak itthon lehet intézni.

Magyar ingatlanról, cégről csak a magyar hatóság dönthet. Tusup minden bizonnyal azért jött hazánkba, hogy meghatalmazzon egy ügyvédet, aki eljár helyette a vagyonmegosztási perben. Ezt csak személyesen teheti meg, az ügyvédnek ugyanis hitelesítenie kell a megbízóját. Tekintettel arra, hogy itt már a válóper járulékos kérdéseiben döntenek, Tusup személyes jelenléte a továbbiakban nem feltétlenül szükséges

– mondta a lapnak egy magánjogi ügyekben jártas forrás.

Az Iron Lady és edző-férje kapcsolata 2017 novemberében romlott meg, a decemberi rövid pályás Eb-re már egyedül utazott Katinka, a válópert azonban csak 2018 februárjában adta be. Ezek után úgy tűnt, rendezik kapcsolatukat, még a tárgyalásokat is szüneteltették, ám hiába próbálták megmenteni házasságukat, ez nem sikerült.

Májusban Hosszú bejelentette: párként és trénerként is szakít férjével.

Borítókép: Shane Tusup az úszók országos bajnokságán a Debreceni Sportuszodában 2017-ben

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!