kedvességkampány

2019.01.29. 22:55

Nemtelen támadásoktól védik a brit hercegnéket

A várandós Meghant például amiatt támadják a kommentelők, mert túl gyakran ér hozzá gömbölyödő pocakjához.

Britain's princess Meghan, the Duchess of Sussex, smiles as she meets with people outside the Sydney’s iconic Opera House on October 16, 2018. - Prince Harry and Meghan have made their first appearances since announcing they are expecting a baby, kicking off a high-profile Pacific trip with a photo in front of Sydney's dazzling Opera House and posing with koalas. (Photo by SAEED KHAN / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Saeed Khan

A Meghan sussexi hercegné és Katalin cambridge-i hercegné ellen irányuló sértő megjegyzések mellőzésére szólította fel a közösségi oldalak felhasználóit a brit sajtó.

A Buckingham-palota a közelmúltban az Instagramtól kért segítséget a két hercegnével kapcsolatos sértő kommentek kiszűrése és eltávolítása ügyében, miközben a palota munkatársai hetente több órát töltenek az uralkodói rezidencia hivatalos Instagram-oldalán lévő megjegyzések moderálásával és a rasszista, valamint szexista tartalmak törlésével.

Az elmúlt hónapokban szárnyra kapott a pletyka, amely szerint Harry herceg hitvese, Meghan és Vilmos herceg felesége, Katalin között ellenséges a viszony, ami részben hozzájárulhat ahhoz, hogy a hercegnők rajongói között éles szóváltások zajlanak a közösségi platformokon.

Meghan sussexi hercegné, aki tavaly májusban esküdött örök hűséget Harry hercegnek, első gyermekükkel várandós, és a kismamát több kritika is érte a közelmúltban a közösségi médiában és a sajtóban amiatt, hogy a hivatalos eseményeken megérinti, megsimogatja gömbölyödő hasát.

A The Times című brit napilap Vile Abuse címmel megjelent keddi vezércikke szerint a két hercegnével kapcsolatos kommentek egy része túlságosan rosszindulatú ahhoz, hogy nyomtatásba kerüljön, és egy részük még fenyegetéseket is tartalmaz.

„A nőket több zaklatás éri az interneten, mint a férfiakat, és ez alól sajnos a királyi család sem kivétel”

- írta a lap.

A hercegnék ellen irányuló durva megjegyzésekre válaszul a Hello! magazin „kedvességkampányt” indított a héten, amelynek keretében arra buzdítja a felhasználókat, hogy jól gondolkodjanak el egy-egy goromba komment leírása előtt.

„Számunkra elfogadhatatlan, hogy egymás ellen uszítsunk két nőt” – mondta a magazin tudósítója, Emily Nash a kampányt bejelentő videóban.

„Elfogadhatatlan a sértő, fenyegető megjegyzések, valamint rasszista és szexista tartalmak posztolása. Elfogadhatatlan, hogy rátámadsz egy másik felhasználóra csak azért, mert nem értesz vele egyet”

- teszi hozzá Nash a videóban.

Borítókép: Meghan sussexi hercegné (k) Ausztráliában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!