pénzpalota

2018.07.17. 16:30

Mayweather minden sztárt zsebre vág

Az elmúlt egy év alatt Floyd Mayweather Jr. kereste a legtöbbet a világon a hírességek közül – a Forbes részben becslésen alapuló kimutatása szerint.

This picture taken on November 30, 2017 shows US boxer Floyd Mayweather posing for a selfie by a panda enclosure as he visits the Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding in Chengdu in China's southwestern Sichuan province. Floyd Mayweather displayed his softer side as he adopted a baby giant panda in China -- and promptly renamed it "TMT Floyd Mayweather". / AFP PHOTO / - / China OUT

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: AFP

Az amerikai magazin a 2017 és 2018 júniusa közötti időszakot elemezve jutott arra a megállapításra, hogy a 41 esztendős amerikai ökölvívó 285 millió dollárral (mintegy 76 milliárd forinttal) abszolút első – ráadásul úgy, hogy

egyetlen fellépéssel tett szert a csúcsbevételre.

A pályafutását veretlenül záró bokszoló tavaly augusztusban csapott össze – az ökölvívás szabályai szerint megrendezett mérkőzésen – a ketrecharcos Conor McGregorral. Az volt Mayweather 50., egyben utolsó profi bokszmeccse, amelyet a korábbiakhoz hasonlatosan győztesen fejezett be. Ír riválisa 99 millió dollárt (27,3 milliárd forint) kapott fájdalomdíj gyanánt, amellyel a Forbes listáján a 12. helyen végzett.

Mayweathert a top 100-as lajstromban egy hollywoodi színészhíresség,

az 57 éves George Clooney követi 239 millió dollárral (66 milliárd forint), míg a harmadik helyre egy amerikai valóságshow-sztár, Kylie Jenner 20 éves modell futott be 166,5 millió dollárral (46 milliárd forint).

Az első tízbe a sportolók közül még két, a korábbi években is rendre az élcsoportban jegyzett sztárfutballista fért be: Lionel Messi és Cristiano Ronaldo. Az FC Barcelona argentin világklasszisa 111 millió dollárral (30,6 milliárd forint) lett nyolcadik, míg a Real Madridot a Juventus kedvéért elhagyó portugál csatárcsillag a tizedik pozíciót jelentő 108 millióval (29,8 milliárd forint) gazdagodott a vizsgált időszakban.

Borítókép: Mayweather szelfizget a pandákkal Kínában

AFP PHOTO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!