Nem csípik meg

2019.03.23. 11:13

Így mentené meg Morgan Freeman a méheket

Óriási méhfarmmal szállt be a hollywoodi színész a rovarok megmentéséért folytatott küzdelembe.

US actor Morgan Freeman poses on the red carpet before the screening of the film "Line of Fire" on September 7, 2018, during the 44th Deauville US Film Festival in Deauville, northwestern France, on September 7, 2018. (Photo by CHARLY TRIBALLEAU / AFP)

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: CHARLY TRIBALLEAU

Az amerikai színész, rendező és filantróp Morgan Freeman méhrezervátummá alakította 50 hektáros mississippi-i birtokát – adta hírül a mandiner.hu hírportál.

A beszámoló szerint a 81 éves Freeman vonzalma a méhek iránt még 2014-ben kezdődött – vagy legalábbis ekkor vallott róla először a közönségnek az amerikaiak által kedvelt Jimmy Fallon Show-ban. Akkor azt mondta, alig pár héttel korábban kezdett foglalkozni a dologgal, de azért már így is akadt pár élménye a méhekkel. Mint mondta, a vadméhek megőrzése és életben tartása elengedhetetlen az egészséges természethez.

„Rengeteg erőfeszítést tesznek azért, hogy a méhek újra elterjedjenek a bolygón. Nem gondoltunk bele, hogy ők mindennek az alapja, a növekedésnek, a növényeknek...” – fogalmazott. Ekkor még csak 26 kaptárt telepített át Arkansasból a birtokára – a méheket eleinte cukorral és vízzel etette és a repülő rovarok által kedvelt magnóliafákat, leandert és lóherét ültetett. Azt is bevallotta, hogy

nem szokott védőfelszerelést ölteni, ha közéjük megy, és ennek ellenére még nem csípték meg, mézet pedig nem vár tőlük, mert mint mondta, nem azért tartja őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!