Még nem áll színpadra

2018.08.10. 12:40

Cserhalmi György nem lesz Lucifer

A Nemzet Színésze komoly térd- és gerincproblémákkal küzd.

Budapest, 2015. január 16. Cserhalmi György színész, a Körhinta címû elõadás szereplõje sajtótájékoztatón Budapesten, a Nemzeti Színházban 2015. január 16-án. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes részvételével és Cserhalmi György szereplésével mutatja be a Körhinta címû darabot a Nemzeti Színház február 20-án. MTI Fotó: Kovács Attila

Néhány héttel ezelőtti sajtóhírek szerint a hetvenéves színész a Nemzeti Színház 2018/2019-es évadában – Vidnyánszky Attila igazgató felkérésére – Madách Imre Az ember tragédiája című művében, Lucifer szerepében tért volna vissza a világot jelentő deszkákra. A Bors azonban megtudta, hogy mégsem láthatjuk színpadon a kiváló művészt, és társulati tag sem lesz az idényben. Ezt igazolja az is, hogy neve és képe már nem szerepel a társulati tagok között – írják.

Fotó: Wikimedia / Stekovics Gáspár

 

Egy a színházhoz közel álló forrás a Borsnak úgy nyilatkozott: „Tudomásom szerint nem lesz a következő évadban a színház tagja, és a korábbi pletykákkal ellentétben Vidnyánszky Attila nagyszabású, Az ember tragédiája című előadásában sem lesz benne Luciferként, helyette a színház öt fiatal színésze alakítja a figurát az októbertől látható darabban”.

A cikk szerint rendezőként azonban továbbra is számítanak Cserhalmira: 2019 áprilisában készül bemutatni Örkény István Macskajáték című drámáját Udvaros Dorottya és Bánsági Ildikó főszereplésével.

Mint ismert, Cserhalmi tavaly tavasszal térd- és gerincműtéten esett át.

„Azok az izmaim nincsenek meg, amik tartják a gerincem, mivel ott operáltak. Ezt kell megerősítenem, és akkor minden rendben lesz... A napi négy óra próba megvisel: hazamegyek, és dőlök össze”

– mesélte korábban a színház honlapján látható videó­interjúban.

A Bors telefonon is megkereste a színészt, aki nyaralására és a családdal töltött időre hivatkozva nem szeretett volna hozzászólni a témához.

Borítókép: Cserhalmi György színész, a Körhinta című előadás szereplője sajtótájékoztatón Budapesten, a Nemzeti Színházban 2015. január 16-án.

Forrás: MTI / Kovács Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában