Szerdán érkezik a Ferencváros, szombaton a Győr

2018.09.16. 20:00

Az Előrének megálljt parancsolt a Kohász

Egy rossz és egy jó hírrel kezdem a tudósítást. Sajnos Klujber Katrin megsérült, így nem játszott Békéscsabán. De az is lehet, hogy a Fradi elleni  szerdai és a Győr elleni szombati mérkőzést is ki kell hagynia. A jó hír viszont az, hogy Katarina Tomasevics kapus meggyógyult, és játékra jelentkezett.

Fotó: Zsedrovits Enikő

BÉKÉSCSABAI ELŐRE NKSE – DUNAÚJVÁROSI KKA 23-30 (11-17)

Békéscsaba, játékvezetők: Bujdosó, Horváth.

Békéscsaba: Balog, Binó (kapusok), Agbaba 4, Bottó 3, Dokovic 3, Dombi, Ekker, Giricz, Kovács, Radovic, Szögi 3 (3), Török, Vukajlovic 6, Walfisch 4 (3), Zöldi-Tóth. Edző: Horváth Roland.

Dunaújváros: Tomasevic, Csapó (kapusok), Bouti 1, Cifra, Dombi 4, Ferenczy 3, Grosch 3, Kazai 4, Mihály, Molnár 1, Nagy, Nick 1, Sirián 2, Szalai 5, Szekerczés 6 (3). Edző: György László.

Kiállítások: 6, ill. 6.

Hétméteresek: 6/6, ill. 3/3.

Ferenczy jóvoltából és Csapó Kyra kapus remek védéseivel előnyt szerzett a Kohász. Ez az előny pedig egyre csak nőtt a hazaiak szomorúságára. György László edző csapata nagyszerűen, agresszívan védekezett, és a megszerzett labdákkal pedig a kapuig rohanhattak a Kohász támadói. Ez pedig azt jelentette, hogy az első félidő derekán már 11-6-ra vezetett a dunaújvárosi együttes. A Cifra Anita vezette védősereg remekül féken tartotta a csabai gárdát, köztük a gólvágót, Walfisch Mercédeszt. Egy szóval: az Előre tudta az irányt, de a Kohász legtöbbször sorompót zárt a lilák próbálkozásai elé. Azért csurrant-csöppent egy-két hazai találat is, de a dunaújvárosiak magabiztos játékát nem tudta meggátolni a hazai csapat. És ami a lényeget jelentette, a Kohász előnye is alig változott.

A második félidőt jobban kezdte a Békéscsaba, a védekezése vált hatékonnyá. Négy gólt dobtak a Kohásznak egymás után. De ez nem tartott sokáig. A Kohász megrázta magát, felébredt.

Tomasevics vezérletével pedig újból összeállt a komoly előny. Szemre is tetszetős támadások végén estek a vendégcsapat góljai. Látszott, hogy a dunaújvárosi játékosok élvezik a játékot, és mindenki gólt akart dobni. Nagyszerű teljesítményt nyújtott a dunaújvárosi együttes. Valamennyi játékos megérdemli a dicséretet.

Szükség is lesz a biztatásra, hiszen az előttünk álló héten a Ferencváros és a Győr révén nemcsak, hogy a magyar, hanem egyben a nemzetközi elit is Dunaújvárosba látogat. E meccseken több mint száz százalékot kell majd nyújtania a György-csapatnak.

Remek, fegyelmezett védekezés

György László, a DKKA szakvezetője így értékelt lapunknak a lefújás után: – Összességében úgy láttam, hogy a kezdeti idegeskedés után összeállt a kellőn agresszív, fegyelmezett védekezésünk. Ez nagyon fontos volt számunkra, hiszen részben erre is építettünk a taktikánkat. Örömmel láttam, hogy a támadásaink kreatívak voltak. Mindezt jelzi, hogy dobtunk bejátszásból, átlövésből, remek passz után és ejtésből gólokat. A védekezés és a támadás mellett mindkét kapusunk teljesítményét is ki kell emelni. Remélem, e formánkat sikerül majd átmentenünk a következő meccshétre is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!