jótékonyság

2018.11.21. 13:30

Az Amazon alapítója mélyen a zsebébe nyúlt

Csaknem százmillió dollárt adományozott hajléktalan családokat segítő szervezeteknek az Amazon alapító-vezetője, Jeff Bezos.

Amazon and Blue Origin founder Jeff Bezos provides the keynote address at the Air Force Association's Annual Air, Space & Cyber Conference in Oxen Hill, MD, on September 19, 2018.

Forrás: AFP

Fotó: Jim Watson

A dúsgazdag Bezos 97,5 millió dollárt (27,5 milliárd forintot) utalt át kedden 24 szervezetnek, köztük a seattle-i Menekült Nők Szövetségének és a minneapolisi Simpson Lakhatási Szolgáltató szervezetnek. Az egyes szervezetek, amelyek 16 amerikai államban és Columbiában hajléktalan családok támogatásával foglalkoznak, 2,5 millió dollárt (706 millió forintot) vagy ötmillió dollárt (1,4 milliárd forintot) kaptak.

Bezos közleményében azt írta, ezek a szervezetek menedéket nyújtanak az utcára került, rászoruló családoknak, felkarolják őket, amíg lábra tudnak állni, segítenek nekik, hogy állandó lakhatáshoz jussanak és támogatják őket a lakbérfizetésben, továbbá olyan szolgáltatásokat finanszíroznak, amelyek segítségével a családok együtt maradhatnak.

Az 54 éves üzletember szeptemberben jelentette be, hogy kétmilliárd dollárt (565 milliárd forintot) adományoz hajléktalan családok támogatására, valamint Montessori-óvodák létrehozására olyan környékeken, ahol nagyon alacsony az emberek jövedelme. A most szétosztott százmillió dollár az adományozási folyamat első lépése volt. A 24 támogatott szervezetet egy tucatnyi szakértő segítségével választotta ki.

Bezos, aki egyébként azért hisz a Montessori-módszerben, mert maga is Montessori-iskolába járt, jelenleg 125 milliárd dolláros (35275 milliárd forintos) vagyonával a világ leggazdagabb embere a Forbes szerint.

Borítókép: AFP / Jim Watson

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!