A szerkesztő ajánlja

2017.03.20. 21:29

Ki, mit, tud?

Bármilyen gyűjtés és a hozzá jobb esetben kapcsolt összefogás és támogatói lendület esetén szinte receptre pattannak a közhelyek rá a klaviatúrára. Majd át a monitoron egészen a nyomdasorig. Aztán jobb esetben szemlézi őket a becses olvasó is. Vagy sem...

Szabó Szabolcs

Ha igen, nagy kérdés számomra: mit is kezd vele?

Érzékeli-e annak súlyát, amit a betűvető segéderő szerény eszközeivel tudatni kíván, vagy éppen tovalapoz és jöhet a horoszkóp. Természetesen azzal sincs semmi gond, sőt! Magam is hajnalonta lesem önszórakoztatási célzattal az égi jel kiprintelt lenyomatait. Tehát a közhelyek. A múlt héten az MMK színháztermében volt szerencsém a sokadik sorban figyelni, amint egy tiszteletre méltó ember célja, vágya teljesül. Ez a hölgy megjárta az otthontalanság pokoli tortúráját és talpon maradt. E lendülettel pedig rendre büszkén segít másokon. Ő Soós Istvánné, Erzsike néni, akinek és akiről rendre elhiszem: önzetlen. Az általa (is) szervezett jótékonysági Ki mit tud?-on fogalmazott úgy a rendezvény zsűrielnöke, Pribil Sándor, a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány elnöke, hogy: el tudják-e azt képzelni, milyen is lehetett számára elindulni kalapozni? Másnak, másért.

Ha van rá időnk, kedvünk, energiánk, gondoljuk csak tovább: mi - napi gondjainkat, vélt vagy valós anyagi terheinket hátra hagyva - kiért vagy milyen ügyért vennénk nyakunkba a várost, kezdenénk el nyomkodni telefonunk memóriáját, azért, hogy kérjünk.

Másoknak. Másokért. Telepakolták mindennapjainkat ilyen-olyan kitalált példaképekkel, aztán tessék, a hitelesség Ki mit tud?-ját mégis Erzsike néni nyerte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!