A szerkesztő ajánlja

2016.11.18. 21:54

Nemzetközi férfinap

A wikipédia szerint ma a nemzetközi férfinap világnapja van, amelynek célja, hogy a fiúk és férfiak egészségére hívja fel a figyelmet, és hangsúlyozza a nemek közötti egyenlőséget.

Várkonyi Zsolt

Ez egy olyan alkalom is, amely elítél minden a férfiak ellen szóló diszkriminációt és hangsúlyozza az elért eredményeiket a férfiak hozzájárulását a közösség, a család, a házasság és a gyerekekkel való törődésben, valamint elismeri a közösségben betöltött nélkülözhetetlen szerepüket. Pozitív férfi példaképeket kell felmutatni. Itt nem szabad a filmsztárokra és a sportolókra gondolni. Hétköznapi férfipéldák kellenek, akik megtestesítik a mindennapi dolgozó embert, aki egészséges és tisztességes életet él.Vegyünk egy mély lélegzetet! A fent leírtak egy férfi ideált állítanak elénk. Kezdem szégyellni magam. Mikor van nekem erre időm, hogy ezeknek a „(faj)súlyos” elvárásoknak megfeleljek?Tegnap este ezért úgy döntöttem, hogy egy férfitársammal rákészülök e jeles ünnepre az egyik „közösségi intézményben” Biztos, ami biztos!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!