Sportvilág

2009.07.28. 02:29

Vízilabda: szünet után állva hagyták a mieinket a kanadaiak

Róma - A női vízilabda világbajnokság negyeddöntőjében Kanadával mérkőzött tegnap délután a magyar válogatott. Együttesünk aránylag sima vereséget szenvedett a juharlevelesektől.

Gróf András

A találkozó első perceiben a magyar csapat volt az aktívabb. Takács a kapufát találta el emberelőnyben, majd Brávik és Valkai lőtt mellé. A negyed közepén azonban a kanadaiak létszámfölényből szereztek vezetést Perreault révén. Tomaskovics két kapufája után Alogbo értékesített egy újabb előnyt. Ekkor azonban kétszer villant Drávucz keze, és máris döntetlen volt az állás. A második negyed elején a dunaújvárosi Szücs Gabriella blokkolt egy lövést a gólvonalon, majd az ellentámadásból a vezetést is megszerezte. Nem sokáig örülhetett a magyar tábor, mert Perreault távolról nagy gólt lőtt Horváth Patrícia kapujába. Ismét a magyar csapat következett. Pelle középről bombázott a kanadai kapu bal alsó sarkába. A játékrész hajrájában a magyar hálóőr bravúrral védett egy centerből leadott lövést, de a kipattanónál nem figyeltek a védők, így Csikos újra egalizálta az állást.

A fordulás után kétszer is a magyar kapusnak kellett védenie, majd Valkai találta fejbe nagy helyzetben a kanadai hálóőrt. Radu emberelőnyös góljával ismét az észak-amerikaiak vezettek, de erre Takács gyorsan válaszolt. Robinson lőtt nagy erővel távolról, a labdát Horváth csak beljebb tudta segíteni. Csikos vízről pattintott lövésével kétgólos előnybe kerültek a kanadaiak. Ebben a játékrészben előrébb tolta védekezését a magyar csapat ellenfele. A mieink nem igazán tudtak mit kezdeni a fizikai fölényben lévő védőkkel szemben. A lövők teljesen elbizonytalanodtak, távolra kerültek a kaputól, és a centereket sem sikerült hatékonyan játékba hozni. Az utolsó negyed elején Robinson távolról ejtett az elmélázó Horváth fölött a magyar kapuba. Ezt követően Petrovics Mátyás szövetségi kapitány kapuscserére szánta el magát. A tizennyolc éves Gyöngyösi állt a gólvonal elé. A mezőnyjátékosok közül Szücs próbálta meg magához ragadni a kezdeményezést. Kapufát lőtt, majd Takácsot hozta ziccerbe, akinek lövése azonban a kapusban halt el. Az újvárosi játékos nem adta fel, és nyolc méterről nagy gólt szerzett. Ezzel még felcsillant az egyenlítés esélye, de Perreault harmadik góljával tulajdonképpen minden eldőlt. Tóth Ildikó a hajrában ugyan még szépített egy szerencsés góllal, de a magyar válogatott vereségén ez csak szépített. A világbajnokságon tehát az 5-8. helyért folytathatja a küzdelmet csapatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!