Sportvilág

2011.07.26. 13:33

Vizes vb - Londonba jutottak a férfi pólósok, úszásban Kis és Biczó döntős

Már biztos résztvevője a 2012-es, londoni nyári olimpiának a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely legyőzte az Egyesült Államok csapatát a negyeddöntő keddi nyitányán, amivel egyszersmind a legjobb négy közé jutott a sanghaji vizes világbajnokságon.

MTI

A kedd úszómérlege: 200 méter férfi pillangón Biczó Bence személyében lesz magyar szereplője a szám szerdai döntőjének, s ugyancsak finalista 800 méteren Kis Gergő.

Kis, a 800 m gyors 2008-as Európa-bajnoka a délelőtti selejtezőben országos csúcsát, a 2010. augusztus 13-tól élt 7:51.93-at alaposan megjavítva 7:48.33 perccel nyerte futamát, s jutott tovább összesítésben a negyedik legjobb idővel. Nem ment viszont 200 m női gyorson Mutina Ágnesnek és Verrasztó Evelynnek. A délelőtti előfutamokból továbbléptek ugyan, az elődöntő azonban már a végállomást jelentette számukra: Mutina - némi balszerencsével - éppen kiszorult a nyolcas fináléból, a 9. lett 1:57.53 perccel, Verrasztó Evelynnek pedig a 16. hellyel kellett beérnie (1:59.71).

Az ifjúsági olimpiai bajnok Biczó elődöntős futamában az ötödik lett 1:55.35 perccel, mely az összesítésben a hatodik pozícióhoz bizonyult elegendőnek, az olimpiai ezüstérmes Cseh ugyanakkor a másik futamban produkált 1:56.32-vel csupán a 12. lett.

"Lehet, hogy nem kell erőltetnem a 200 pillangót, mert nem állt össze a mozgásom" - nyilatkozta Cseh László, akire a két vegyesúszó számban vár az igazi nagy feladat Sanghajban.

"Úgy érzem, még maradt is bennem a holnapi döntőre, de lehettem volna bátrabb is. A célom az volt, hogy minél közelebb ússzak egyéni csúcsomhoz, az 1:54.79-hez, a döntőben is erre törekszem" - összegzett Biczó Bence.

A férfi pólótornán a magyar válogatott a negyeddöntős program első mérkőzésén, kissé nyögvenyelős meccsen 9-8-ra legyűrte az Egyesült Államok együttesét, s ezzel elődöntős a vb-n, egyszersmind londoni olimpiai szereplő is. A gyors ötkarikás kvalifikációhoz az is kellett, hogy Szerbia gárdája - Kemény Dénes csapatának következő sanghaji ellenfele - szintén nyerjen, mivel a délszláv gárda a pár hete kivívott Világliga-elsőséggel már eleve biztosította helyét a jövő évi játékokon, ennél fogva a kínai vb-ről az elődöntő további három szereplőjét már automatikusan "magával húzta" a brit fővárosba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!