Sportvilág

2013.07.30. 10:03

Vizes vb: háromból két magyar úszó jutott tovább

Barcelona - Három magyar próbálkozott a barcelonai vizes vb úszóversenyeinek harmadik napján, kedden: a délelőtti selejtezőkből simán továbbjutott 200 m gyorson Hosszú Katinka és 200 m pillangón Biczó Bence, Kis Gergő viszont nem került be a döntős mezőnybe 800 m gyorson.

Jancsó Kornél

A 200 m vegyesen hétfő este világbajnoki címet szerzett Hosszú Katinka ezúttal a 200-as gyorstávon tesztelhette felkészültségét, s az 1:56.73 perces végeredmény megnyugtathatta, hiszen a második legjobb idővel, nem mellesleg nagy egyéni rekorddal került tovább az esti elődöntőbe.

"Ami azt illeti, az országos csúcs volt a cél, s bár ettől most elmaradtam, sebaj, este még meglehet az is" - mondta az MTI-nek.

Hosszú Katinka rajtol a 200 méteres gyorsúszás selejtezőjében a barcelonai vizes világbajnokságon 2013. július 30-án. MTI Fotó: Kovács Anikó

Az ifjúsági olimpiai bajnok, friss Universiade-győztes Biczó Bence 200 méter pillangón állt rajthoz a katalán fővárosban, s 1:56.70 perces időeredménnyel összesítésben kilencedikként lépett tovább a legjobb 16 közé.

"Nagyon kemény és igen nehéz úszás volt - mondta Biczó - 150 méterig együtt haladtam a mezőnnyel, akkor aztán megnyomtam, nehogy meglepetés érjen. Este még jobban oda kell tennem magam, 1:56-on belüli idő kell a döntőhöz."

Biczó Bence a 200 méteres pillangóúszás selejtezőjében a barcelonai vizes világbajnokságon 2013. július 30-án. MTI Fotó: Kovács Anikó

Kis Gergő a kevésbé sikeres - csak 16. helyet érő - 400-as szereplését követően kedden 800 m gyorson sem volt az igazi: nyolc perc felett (8:00.92 p) tudta le a távot, s a 22. helyen zárt, vagyis kiszorult a nyolcas fináléból.

"Szerettem volna döntős lenni, ez csak természetes, hiszen világbajnoki bronzérmesként ugrottam a vízbe, de a formám messze nem olyan, mint volt Sanghajban két éve - nyilatkozta Kis. - Négyszázig még jó volt, utána azonban, úgy hatszáz méternél, amikor megint gyorsítani kellett volna, már nem tudtam iramot váltani."

Kis Gergő a 800 méteres gyorsúszás selejtezőjében a barcelonai vizes világbajnokságon 2013. július 30-án. MTI Fotó: Kovács Anikó

Az esti programnak az elődöntőző Hosszú és Biczó mellett még egy magyar érintettje van: az 1500 méteres női gyorsúszás döntőjében Kapás Boglárka indul, aki hétfőn ötödikként biztosította helyét a legjobb nyolc között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!