Sportvilág

2013.07.31. 09:54

Vizes vb: Cseh a legjobb idővel elődöntős, Hosszú és Jakabos is a 16 között

Barcelona - Cseh László a legjobb időeredménnyel jutott tovább az elődöntőbe a 200 méteres vegyes selejtezőjéből a barcelonai vizes világbajnokság úszóversenyeinek negyedik napján. Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna is a 16 közé került 200 m pillangón, egyedül Takács Krisztián búcsúzott 100 m gyorson a szerda délelőtti programban szerepelt magyarok közül.

Jancsó Kornél

Cseh Európa-csúcstartóhoz, és a szám "örökös" vb-dobogósához méltóan teljesített, s 1:57.70 perces produkciójánál senki nem tudott jobbat. Igaz, az alapvető cél másoknál, így a vb-címvédő és világcsúcstartó amerikai Ryan Lochte-nál is leginkább a továbbjutás kiharcolása volt.

"Érzésre nem volt rossz, de még dinamikusabban kell úsznom. Ma este a döntőhöz csipkednem kell magam, ott pedig még annál is több kell majd, mert nagyon erős a mezőny" - összegzett az MTI tudósítójának Cseh László.

Cseh László a férfi 200 méteres vegyesúszás előfutamában a barcelonai vizes világbajnokságon 2013. július 31-én. MTI Fotó: Kovács Anikó

Hosszú Katinka mosolyogva sétált át az újságírókkal való találkozásra szolgáló úgynevezett vegyeszónán, és csak annyit mondott, hogy neki erősen kellett kezdenie, s a végére kissé elfáradt, de az idejét rendben levőnek találta. Okkal, hiszen a 2:07.51 perccel összesítésben a második legjobbként várhatja az esti elődöntőt.

Hosszú Katinka a női 200 méteres pillangóúszás előfutamában a barcelonai vizes világbajnokságon 2013. július 31-én. MTI Fotó: Kovács Anikó

A 200 m női pillangó másik magyarja, Jakabos Zsuzsanna, aki a hetedik helyre került a 2:07.87-tel, ezúttal bőbeszédűbbnek bizonyult:

"Örülök az időmnek, azt hittem, hogy rosszabbat fogok úszni. Ezek szerint jó állapotban vagyok, de azt tudom, hogy a nyolcba jutáshoz még rá kell tennem egy lapáttal. Remélem, ott leszek a döntőben is."

Jakabos Zsuzsanna a női 200 méteres pillangóúszás előfutama után a barcelonai vizes világbajnokságon 2013. július 31-én. MTI Fotó: Kovács Anikó

A továbblépés a 87 indulót felvonultató klasszikus távon a 49.70 másodperccel 24.-ként záró Takács Krisztiánnak nem jött össze, bár ezt nem is lehetett elvárni tőle, annyira erős a férfi 100 méteres gyorsúszás mezőnye.

"Természetesen be akartam kerülni a legjobb tizenhatba, és ehhez jóval ötvenen belül kellett volna célba érnem. Ettől elmaradtam, viszont a fő számom, az 50 gyors előtt biztató ez a 49.70, hiszen ötven másodpercen belül teljesítenem délelőtt még sohasem sikerült, csak most" - mondta.

Takács Krisztián rajtol a férfi 100 méteres gyorsúszás előfutamában a barcelonai vizes világbajnokságon 2013. július 31-én. MTI Fotó: Kovács Anikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!