Sportvilág

2016.03.03. 19:48

Vizes vb 2017 - Milliárdokat csoportosítanak át sportlétesítmények fejlesztésére

Több mint 7 milliárd forint átcsoportosítását rendelte el a kormány az ez évi költségvetésben a 2017-es vizes világbajnoksághoz kapcsolódóan sportlétesítmények fejlesztésére - olvasható a Magyar Közlöny csütörtökön megjelent számában.

A kormány határozata szerint 7 milliárd 141 millió forintot a Nemzeti Olimpiai Központ-beruházás támogatására szánt összegből csoportosítanak át vízisport-létesítmények megújítására, valamint kiemelt sportegyesületek sportlétesítmény-fejlesztéseire.

Emellett a határozatban felszólítják a nemzetgazdasági minisztert és a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy gondoskodjanak 1 milliárd 362 millió forintnyi forrás biztosításáról a jövő évi költségvetés tervezésekor.

A határozathoz csatolt táblázat szerint a fejlesztések érinteni fogják a Császár-Komjádi Sportuszodát, a margitszigeti uszodákat (Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda és Széchy Tamás Uszoda), a balatonfűzfői Balaton Uszodát és a BVSC-uszodát. 

A dokumentumban felszólítják a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy kössön támogatási szerződést a vizes vb létesítményei építtetőjének kijelöléséről, valamint a toronyugrás céljából létesítendő óriás ugrótorony létesítését szolgáló ingatlanok meghatározásáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!