Sportvilág

2009.06.27. 02:28

Van remény a folytatásra

Larvik - Farkas György női válogatottjának esélye van arra, hogy bejusson a strandkézilabda Európa-bajnokság negyeddöntőjébe. A mieink a vigaszágról léphetnek tovább. A legjobb nyolc csapat közé kerülhetnek

Jankó Árpád

A norvégiai strandkézilabda Európa-bajnokságon ugyanis igencsak kapaszkodik a magyar női válogatott. A vigaszágra került a dunaújvárosi Győri Ágnessel és Slakta Petrával felálló - csapat nem mondott le a negyeddöntőről. Tegnap két mérkőzést is vívtak ennek érdekében. Az elsőn 2-0 (18-4, 19-8) arányban megverték lányaink Törökország válogatottját. A másik találkozóra este (lapzártánk után) került sor, Svédország ellen.

Ám már a délelőtti, törökök elleni győzelem komoly reménysugarat jelent, mivel a magyar válogatott így hat pontot gyűjtött, míg a svédek csak négy ponttal rendelkeznek. Ráadásul a körbeverések esetén is nyitva a kapu, hiszen a vigaszágon a most második helyen álló spanyolok győzelme esetén megszerzett hat pont ellenében jobb a mieink eredménye. Azért, mert a magyar válogatott a csoportkörben már egyszer legyőzte a spanyol válogatottat. Mint ismeretes, a vigaszágról az első két helyen álló együttes juthat majd be az Eb legjobb nyolc csapata közé.

A magyar férfiválogatott a középdöntőben Norvégia és Oroszország ellen játszik. Így dől el, hogy milyen erősségű ellenfelet kapnak majd a negyeddöntőben a fiúk.

A Szerbiában zajló ifjúsági (U 17) Európa-bajnokságon a magyar női kézilabda-válogatott ma játssza le második mérkőzését. (Csütörtökön 42-32-re verte Litvánia együttesét.) Délután négy órakor Macedónia ellen lépnek pályára, a csapatban a dunaújvárosi Takács Fruzsinával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!