Sportvilág

2009.07.31. 02:29

Vajda, az aranyember

Dunaújváros - Emlékezetes nagy versenyen, tizenkét évvel ezelőtt három arany-, három ezüst- és egy bronzérem volt a magyar kenusok mérlege a dartmouth-i világbajnokságon.

Dunaújvárosi Hírlap

Ebben az évben egy új, fiatal generáció indul el Kanada meghódítására. A magyar kenucsapat elképzelhetetlen a pekingi hős, Vajda Attila nélkül. A szegedi fiú akár egymaga két, sőt a váltó tagjaként akár három aranyérmet is letehet az asztalra majd Kanadában. A szegedi fiú - huszonhat évével - ha nem is rangidős, de a legrutinosabb versenyző lesz majd a magyar kenusok között.

Vajda a brandenburgi kontinensviadalon szerzett arany- és bronzérme (C-1000, 200 m váltó) után ismét nagy terveket szövöget. Régi álma, hogy két számban legyen aranyérmes. Ez nagyon keveseknek adatott meg eddig. Most megpróbálja ismét, bár Vécsi Viktor edző szerint azzal is elégedettek lesznek, ha a rövidebb távon (500 m) kevésbé csillogó érmet tesznek a nyakába.

Bár Attila győztesen tért haza Brandenburgból, nem volt maradéktalanul elégedett a teljesítményével. Ezt Storcz Botond felnőtt kapitány mondta róla.

Ez a mérhetetlen erő, hozzáállás jellemzi a magyar kenust, amely sikerhez vezetheti. Ám a kapitány szerint is a legfontosabb, hogy a legesélyesebb magyar számban, az 1000 méteren tudjon győzni.

A magyar kenus csapat összeállítása:

1000 m C-1: Vajda Attila, C -2 Sáfrán Mátyás, Sáfrán Mihály, C-4: Korisánszky Péter, Széles Gábor, Varga Dávid, Sarudi Pál. 500 m C-1: Vajda Attila, C-2: Széles Gábor, Varga Dávid. 200 m C-1: Horváth Gábor, C-2: Horváth Gábor, Bozsik Attila, C-4: Horváth Gábor, Bozsik Attila, Németh Gergő, Foltán László.

Hubik András, a dunaújvárosi szakember így jellemezte Vajda Attilát: - Nemrégiben nagy válságot élt át Attila. Nem gondoltam volna, hogy ebből feláll. De megtette. Céltudatos, akaratos sportoló, aki most a fogorvosi egyetemet is elkezdte. Úgy látszik, a két tevékenységet is bírja. Igazából az ezer méter a száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!