Sportvilág

2009.09.23. 10:47

Újpest-Steaua - Hatvanezer eurós büntetés a lila-fehéreknek

Budapest- Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága 60 ezer eurós pénzbüntetéssel sújtotta az Újpest FC-t a Steaua Bucuresti elleni, budapesti Európa Liga-selejtezőn történt lelátói események, illetve rendzavarások miatt.

nincs nev

Az erről szóló hivatalos tájékoztatás kedden érkezett meg a klubhoz, amely a honlapján olvashatók szerint egyelőre nem döntött a fellebbezés benyújtásáról.
    
A internetes oldal tájékoztatása szerint az UEFA illetékes testülete a mérkőzés ellenőrének jelentése alapján hozta meg döntését, a büntetés okaként fényrakéták, petárdák használatát, továbbá verekedést és rasszista viselkedést nevezett meg. Az UEFA megállapítja, hogy az Újpest a határozat előtt beadványt intézett hozzá, amelyben felhívta az illetékesek figyelmét, hogy az első, bukaresti mérkőzésen történtek – és a tény, hogy a Steaua Bucuresti nem tett semmilyen érdemleges biztonsági intézkedést – hozzájárultak a visszavágón jelentkező incidensekhez.
    
A párharc első, július 16-i romániai találkozóján egy hazai néző a pályára rohant, továbbá megdobálták a kiállított Korcsmár Zsoltot, a helyi szurkolók tiltott pirotechnikai eszközöket alkalmaztak, illetve egy csoportjuk ízléstelen, minden jóérzésű embert felháborító, gusztustalan felirattal provokálta a magyarokat a stadionban. Mindezekért az UEFA két mérkőzés zártkapus megrendezését rótta ki büntetésként a bukaresti klubra.
     
A július 23-i visszavágón a hazai szurkolók egy része a szünetben a D lelátóról átmászott a román drukkerekhez legközelebbi lelátórészre, majd görögtüzeket kezdett átdobálni a vendégszektorba, ahonnan válaszul székek érkeztek. Ezt követően a vendégek átmásztak a kerítésen az ütközőszektorba, ahova a rohamrendőrök is bevonultak, s könnygáz bevetésével állították helyre a rendet. A második félidő 20 perc késéssel kezdődött el.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!