Sportvilág

2010.10.05. 13:03

Tizenkét órás verseny a ringen

PLT-információ - Kétnapos, nagyszabású autós viadalra kerül sor október 8-án és 9-én a Hungaroringen.

duol.hu

A mogyoródi versenypályán 12 órás, nemzetközi versenyt bonyolítanak, amelyen a magyar indulók mellett akad spanyol, szlovák, dán, német, angol, osztrák, finn, svéd, holland, litván, lengyel, francia gárda is. A 8 magyar csapat között van a Bódis Kálmán és Rácz István nevével fémjelzett Bovi Motorsport, illetve a BMW Team Hungary, ez utóbbi EfficientDynamics névvel csapatot indít a híres nürburgringi 24 órás autóversenyen. A BMW 120d versenyautóval induló együttest ismert pilóták alkotják, lévén a csapat tagjai: Palik László, a Hungaroring Zrt. korábbi elnöke, többszörös Dakar-résztvevő, Vida János, Walter Csaba magyar túraautó- bajnok és Wéber Gábor. Utóbbi túl azon, hogy a Forma1-es futamok hazai szakkommentátora, kiváló autóversenyző, a Seat Leon Euro- Kupa győztese. A fentebb említett alakulat több híres erőpróbán is elindult, legutóbb a dubai 24 órás versenyen. A járműparkra nem lehet panasz, lévén a különböző kategóriákban rajthoz állnak Porsche 997 GT3-asok, Porsche 996-osok, továbbá koptatja majd a betont Lotus Exige, BMW M3, Audi R8, Chevrolet Corvette és több alsó kategóriában Mini, Golf, Mustang is. A 12 órás versenyt – amely a Dubai 24 órás versenyekhez kapcsolódik – harmadszor rendezik meg Magyarországon, a Hungaroringen. Tavaly összesen tíz - hat benzines, két dízel és két egyéb - kategóriában indultak csapatok.

Az eseményről az F1 csatornán, valamint lapunk on-line oldalán mindkét versenynapon tudósítunk, illetve képes beszámolóval jelentkezünk. Továbbá az F1 csatorna Twitter felületén folyamatos frissítéssel adunk híradást az éppen aktuális történésekről, fejleményekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!