Sportvilág

2013.02.08. 17:11

Tenisz Fed-kupa: a második győzelem

A női tenisz Fed-kupa euro-afrikai zónájának a 2. csoportmérkőzésén, a magyar válogatott Bosznia-Hercegovina ellen is győzött. A csoportelsőség Nagy-Britannia ellen dől majd el szombaton.

Matók János

A portugálok elleni sima, 3-0 arányú győzelem után, pénteken Bosznia-Hercegovina volt a magyar válogatott ellenfele a Fed-kupában. Bár előzetesen 50-50 százalék esélyt adtak mindkét csapatnak a győzelemre, a pályán a mieink magabiztos játékkal rukkoltak elő, s egy fikarcnyi esélyt sem adtak a riválisnak. Az első egyest ezúttal is Arn Gréta kezdte Dea Herdzelas ellen, és 6:3, 6:2 arányú győzelmet aratott. Következett Babos Tímea, akire Jelena Simics várt a háló túlsó oldalán. A magyar lány az első szettet 6:0-ra hozta, amíg a második már szoros volt, de 7:6-ra azt is Babos nyerte meg, s így a mieink már legyőzték a bosnyákokat. Az i-re a pontot ismét a fehérvári Marosi Katalinnak, és az egyes után a párost is vállaló Babos Tímeának kellett feltenni a párosban. Sikerrel jártak, hiszen 7:5, 6:4 arányban ők is nyertek, miként a csapat is 3-0-ra. Szombaton Nagy-Britannia következik, ők a portugálokat pénteken 2-1-re győzték le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!