Sportvilág

2013.01.15. 15:38

Nem várt öröm a Dakaron

Hatványozott lelkesedéssel vágtak neki a Dakar tizedik szakaszának a Sandlander versenyzői, akik nem sokkal a rajt előtt tudták meg, hogy kategóriájukban a hatodik és hetedik helyen állnak összetettben.

A Sebestyén Sándor – Bognár József, valamint a Pócsik László – Farkas Nándor – Szaller Zoltán nevével fémjelzett alakulatok ugyanis a sok gyári csapat és más épített versenyautó között két széria Toyotával, az úgynevezett T2-es kategóriában vesznek rész a dél-amerikai viadalon.

A kategória eredményeit a szervezőgárda napok óta most először hozta nyilvánosságra, nem kis meglepetést és örömöt okozva ezzel a magyaroknak. A két egység ugyanis az előkelő hatodik és hetedik helyen áll a dízelautók között.

 

A 405-ös rajtszámú UNIQA Safety Car és a 455-ös rajtszámú versenyautó egyébként már meg is kezdte a keddi szelektívet, amely 353 kilométer. (Az összekötő pedig ezúttal 279 kilométer lesz). A Córdobából La Riojába vezető gyors szakasz erdős és kopár fennsíkos úton vezet. A szervezők jellemzése szerint a sebesség és a képesség kéz a kézben jár, vagyis nem árt, ha mindenki a tudásának megfelelően lép a gázra.

Forrás: Sandlander

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!